Avrupa Türkiye için büyüme tahminin sabit tuttu

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (ERBD) Türkiye’nin 2022’deki büyüme tahminini yüzde 2 olarak sabit tutarken, 2023 tahminini yüzde 3,5 olarak açıkladı.

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (ERBD) 2022 ve 2023’te büyümenin görece düşük kalmasının, kısmen Haziran 2023’te yapılması planlanan genel seçimler öncesi hükümetin yapacağı harcamalardan kaynaklandığını aktardı.

Avrupa’da gelişmekte olan ekonomiler, Orta Asya ve Kuzey Afrika ülkelerine dair bir rapor yayınlayan ERBD, bu ülkelerin Rus gazına bağımlılık oranının yüksek olduğunu, bu durumun ortalama büyümeyi bu yıl yüzde 2,3, önümüzdeki yıl da yüzde 2 oranında azaltacağını aktardı.

Bu ülkelerde Mart 2022 enflasyon oranı ise ortalama yüzde 11,9 olarak açıklandı.

Hatırlanacağı gibi Türkiye 2020’de yüzde 1,8, geçen yıl ise yüzde 11 büyümüştü.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.