‘Avrupa Büyükleri’ Gaziantep’te yarışıyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde 25-29 Mayıs tarihlerinde 57’ncisi düzenlenecek Avrupa Büyükler Karate Şampiyonası basın bilgilendirme toplantısı 25 Aralık Kahramanlık Panoraması ve Müzesi’nde yapıldı.

GAZİANTEP (İGFA) – 46 ülkeden yüzlerce sporcunun katılacağı şampiyona kapsamında ayrıca dünyada ilk defa 10 ülkeden görme engelli 48 sporcunun katılacağı “Para-Karate Şampiyonası” da yapılacak.

Para-karatede görme engelli kadın, zihinsel engelli kadın, bedensel engelli tekerlekli sandalye kadın, bedensel engelli tekerlekli sandalye kategorilerinde gerçekleştirilecek.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Osman Toprak, Avrupa ve Dünya Karate Federasyonu Başkanı Antonio Espinos, Türkiye Karate Federasyon Başkanı Aslan Abid Uğuz, Büyükler Karate Milli Takım Teknik Direktörü Adnan Şamdan, Türk Milli Takımı sporcuları ve katılımcı ülkelerin milli takım temsilcilerinin katıldığı toplantıda, Gaziantep’in Türkiye’de önemli bir spor şehri olduğunu söyledi.

Gaziantep’in “Spor şehri” olması için Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in öncülüğünde çok ciddi adımlar atıldığını ifade eden Toprak, spora ve gençlere yatırımın çok hızlı bir şekilde devam edeceğini belirterke, “Şampiyonayı da şehrimizde yapıyor olmaktan dolayı çok ciddi memnuniyetimizi ifade etmek istiyorum. Şampiyonayı şehrimize getirmede katkısı olan ilk başta Gençlik Spor Bakanlığımız ve Karate Federasyonu’na şükranlarımı sunuyorum. Sakatlık olmadan, centilmence devam etmesini diliyorum” dedi.

Dünya Karate Federasyonu Başkanı Antonio Espinos ise organizasyonun katılımcı ve emektarlarına teşekkür ettiği konuşmasında, dünyanın en iyi karatecileri, dünya şampiyonaları ve olimpiyatların madalyalı isimleri Gaziantep’te olduğunu belirterk, “Organizasyon için her şey hazır. Dünya ve Avrupa Karate Federasyonu’na önemli katkıda bulunan Türkiye Karate Federasyonu ve başkanı Aslan Abid Uğuz’un aramızda olmasından çok memnunuz. Tüm sporcuların Gaziantep’te unutulmaz günler geçireceğine eminim. Şampiyonada yarışacak 45 ülkeden karate ve para karate sporcularına, iyi şanslar diliyorum” diye konuştu.

BÜYÜKŞEHİR SPORCUSU EREN AKKURT ŞAMPİYONADA TÜRKİYE VE GAZİ ŞEHRİ TEMSİL EDECEK

Milli Takım ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi sporcusu Eren Akkurt, Avrupa Şampiyonası’nda Kumite 75 kilo kategorisinde Gazi şehri temsil edecek.

Toplantıda bütün ülke sporcularına başarılar dileyen Akkurt, Gazi şehri madalyalarla gururlandıracağına inandığını ifade etti.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.