Atom tanesi X ışınıyla görüntülendi! Bilim tarihinde devrim

Bilim insanları, her maddenin en temel yapı taşı olan atomlara ilişkin bilim dünyasında bir ilke imza atarak atom tanesini X ışınları sayesinde görüntüledi. Devrim niteliğindeki başarının yeni gelişmelerin kapısını açacağı düşünülüyor.

ABD’de yapılan bir çalışmada, bilim insanları, bir atom tanesini tarihte ilk kez X ışınlarıyla gözlemlemeyi başardı.

Nature dergisinde yayınlanan yeni çalışmayla birlikte X ışınıyla gözlemlenen en küçük yapı taşı da bir atom tanesine kadar düştü. Bilim insanları, bu başarıyla pek çok yeni yolun ve keşfin de önünün açılmasını bekliyor.

BİLİM DÜNYASINA KATKISI NE OLACAK?
Ohio Üniversitesi, Chicago Üniversitesi ve Argonne Ulusal Laboratuvarı’ndan bilim insanları ortaklığında gerçekleştirilen çalışmayla beraber, en küçük ve temel yapı taşının içinde neler olduğunu çok daha iyi görülmesini sağlayacak. Aynı zamanda bir atomun kimyasal durumu hakkında çok daha detaylı bilgiler edinebilecek.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.