‘’Atatürk’ün Adımlarıyla Karşıyaka’’ oyunu ayakta alkışlandı

İSKEM (İzmir Sanat Kültür Eğitim Merkezi) sanatçılarının hazırladığı ‘’Atatürk’ün Adımlarıyla Karşıyaka’’ Belgesel Müzikli oyunu ayakta alkışlandı.

İSKEM ve Karşıyaka Belediyesi tarafından Karşıyaka Belediyesi Hikmet Şimşek Kültür Merkezinde sahnelenen ’Atatürk’ün Adımlarıyla Karşıyaka’’ Belgesel Müzikli oyunda Kurtuluş Savaşı’nda kullanılan dürbün, fotoğraf makinası, kırbaç, şamdan, tablo gibi tarihi eserler kullanıldı.

Ahmet Gürel ve Feruz Bozaslan’ın kaleme aldığı ‘’Atatürk’ün Adımlarıyla Karşıyaka’’ kitabından İSEM Başkanı İsmail Erkan tarafından derlenerek sahnelendi. Oyun Mustafa Kemal’in, 09 Eylül 1922’de İzmir’e gelişi, Yunan kuvvetlerinin şehri terk etmeden önce Kral Konstantinos ve daha sonra İplikçizade Köşkünde Mustafa Kemal’in konaklamasını, Zübeyde Hanımın tedavisi, Latife Hanımla tanışması ve evlenmesini anlatan oyunda 12 kez Karşıyaka’ya gelişi sahnelendi. İSKEM sanatçıları tarafından şarkılar seslendirildi.

Tarihi olaylar kronolojik sırayla İplikçizade Köşkü, Uşakizade Konağı, Latife Hanım Köşkü, Kız Muallim Mektebi, Karşıyaka Spor Kulübü, Çankaya Köşkü ve Konak Hükümet Konağında, canlandırmalarla devam eden oyunda, Falay ve Altay ailelerinin yüz yıldan fazladır muhafaza ettiği tarihi eserler kullanıldı.

İsmail Erkan’nın derlediği ve koordinatörlüğü yaptığı oyunun yönetmenliğini Ali Soner Günüç üstlenirken, proje koordinatörlüğünü Feruz Bozaslan proje danışmanlığını ise Ahmet Gürel ve Zafer Falay yaptı. İSEM sanatçılarının usta tiyatroculara taş çıkartırcasına oynadıkları oyun, salonu dolduranlar tarafından sık sık ayakta alkışlandı.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.