Atatürk Olimpiyat Stadı’nda Kupa Keyfi Daha Canlı ve Çevreci

Ziraat Türkiye Kupası’nın 26 Mayıs Perşembe günü İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı’nda oynanacak 2021-2022 sezonu finali, Signify aydınlatmanın gücüyle taraftarlara daha canlı ve daha iyi bir seyir keyfi sunacak

Aydınlatmada dünya lideri Signify, yüksek kaliteli profesyonel aydınlatma çözümlerini dünyanın dört bir yanındaki büyük stadyumlara da başarıyla uyguluyor. Almanya’da Allianz Arena, İspanya’da Wanda Metropolitano, Rusya’da Luzhniki, Avustralya’da Optus ve Japonya’da Aichi’s Toyota Stadyumu gibi dünyadaki stadların yüzde 80’inden fazlasını aydınlatarak spor aydınlatmasında da global bir lider haline gelen Signify, Türkiye’nin ilk LED aydınlatmalı stadyumu Göztepe Gürsel Aksel’in ardından Atatürk Olimpiyat Stadı’nın da geleneksel aydınlatmadan bağlantılı LED aydınlatmaya geçişini sağladı.

Daha konforlu ve kaliteli maç deneyimi

Signify’ın Interact Sports ve ‘sınıfının en iyisi’ ürün ve sistemleriyle geleneksel aydınlatmadan bağlantılı LED aydınlatmaya geçiş; Atatürk Olimpiyat Stadı’nı titreşimsiz ve ‘süper ağır çekimde’ yeniden oynatmayı da mümkün kılan uluslararası yayın standartlarına uygun hale getirdi. LED bağlantılı aydınlatma sistemi ile stadyumun aydınlatma ihtiyaçlarını farklı eğlence programlarına ve sporlara hızlı bir şekilde uyarlamak için çok daha fazla esneklik sunuluyor. Konserler ve maç sonrası kutlamalar için önceden programlanabilen dinamik aydınlatma efektleri ise fark yaratıyor. Bunun yanı sıra Interact Sports’un ses sistemleri ile entegre olabilme özelliği sayesinde, aydınlatma müzikle senkronize olabiliyor. Tüm bu görsel şölen ile birlikte daha az göz alan, sahanın daha net görülmesini sağlayan bir aydınlatma kalitesinde oynanan maç, sahadaki izleme keyfini artırırken, ekran başındaki seyircilere de üstün taraftar deneyimi yaşatıyor. Signify LED’ler ayrıca anında açma/kapama kontrolü avantajına sahip. Bu nedenle kritik bir oyun sırasında elektrik kesintisi olursa, ışık neredeyse anında tekrar açılabiliyor. Geleneksel sistemlerle ise bu kesinti 15 dakika kadar sürebiliyor.

Yüzde 24’e kadar daha fazla enerji tasarrufu

Signify Türkiye Ticaret Direktörü Evren Önöz, “Türkiye’nin en fazla seyirci kapasiteli stadı olan Atatürk Olimpiyat Stadı’nın dünya standartlarında bir aydınlatmaya kavuşmasında rol oynamaktan mutluluk duyuyoruz. Bu büyük aydınlatma projesi, Atatürk Olimpiyat Stadı’na seyir keyfinin ötesinde yüzde 24’e kadar daha fazla enerji tasarrufu, kullanım ve bakım kolaylığı sağlıyor, maliyetleri azaltıyor. Bu ve gelecekte hayata geçecek benzeri çalışmalarımızın sürdürülebilirlik için önemine ve Türk spor endüstrisinde kalitenin yükselmesine katkı sağlayacağına gönülden inanıyoruz” dedi. Atatürk Olimpiyat Stadı, 75.145 kişi ile Türkiye’nin en fazla seyirci kapasiteli stadı olma özelliğini taşıyor.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.