Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi ilk fidanlarına kavuşuyor

Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi’nde ilk fidanlar yarın İstanbul’un fethinin 569. yıl dönümü coşkusuyla birlikte toprakla buluşturulacak.

İSTANBUL (İGFA) – Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi’ne yarın düzenlenecek törenle 143 bin 500 ağacın dikimi gerçekleştirilecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleşecek törende, Türkiye’nin en büyük millet bahçesinin ilk fidanları dikilecek.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Atatürk Havalimanı’nda basın mensuplarıyla bir araya geldi.

İstanbul’un fethinin 569. yıl dönümünde Millet Bahçesi’nin temelinin atılacağı programla ilgili bilgi veren Bakan Kurum, basın mensuplarına bahçenin nasıl olacağını gösteren, içinde ağaç, oturma alanı ve yürüyüş parkuru bulunan örnek alanı gezdirdi.

“Heyecanlıyız, mutluyuz ve büyük bir coşkuyla Pazar gününü bekliyoruz” diyen Bakan Kurum, “143.500 ağaç dikeceğiz, asırlık ağaçlarımızın gölgesinde oturacağız” dedi.

https://twitter.com/murat_kurum/status/1530529356736512000

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.