Atakent Anadolu Lisesi Meclis gündeminde “2 yıl boyunca neredeydiniz?”

CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yıkım kararı verilen Karşıyaka Atakent Anadolu Lisesini Meclis gündemine taşıdı.

Depremin üzerinden yaklaşık 2 yıl geçtikten sonra dayanıksız raporu verilmesini eleştiren Sındır, “2 yıl boyunca neredeydiniz? Eğer Atakent Anadolu Lisesi depreme dayanıksızsa çocuklarımızın, öğretmenlerimizin, okul personelimizin 2 yıl boyunca hayatlarını riske mi attınız? Yıllardır kirli zihniyetlerinizle, eğitim sistemimiz üzerinde tepinerek derin tahribat yarattınız şimdi de okul alanlarımızı yandaşa peşkeş mi çekeceksiniz? Eğitimin ranta yenilmesine asla izin vermeyeceğiz” dedi.

“DEVLETİN KURUMLARI BİRBİRİNDEN HABERSİZ”

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına soru önergesi veren Milletvekili Sındır “İzmir’imizin önemli liseleri arasında yer alan Karşıyaka Atakent Anadolu Lisesi’nin ‘depreme dayanıksız’ olduğu gerekçesi ile yıkılmasına ve bu nedenle de okulun 1 ay içerisinde boşaltılması talimatı verildi bilgisi basın organlarında yer aldı. Lisenin depreme dayanıksız olduğu ne zaman tespit edildi, lisenin yıkım kararı hangi tarihte alındı, bu karar okula hangi tarihte bildirildi, öğrencilerin, velilerin ve kamuoyunun bundan haberi yok. 2022 Yılı Ortaöğretim Kurumlarına Yerleştirme Sonuçlarına göre 300’e yakın yeni öğrencinin okula kayıt olduğu söyleniyor. Devletin kurumları birbirinden habersiz ki okula kayıt alıyor” dedi.

“AKSİ BİR KARARDA, O KARARIN ALTINDA KALIRSINIZ!”

AKP iktidarının para, rant ve talan üçgenine sıkışmış bir iktidar olduğunu dile getirerek sözlerine başlayan Sındır, “Depremin üzerinden neredeyse 2 yıl geçti. Eğer Atakent Anadolu Lisesi depreme dayanıksızsa çocuklarımızın, öğretmenlerimizin, okul personelimizin 2 yıl boyunca hayatlarını riske mi attınız? Eğer bu okulumuzda eğitim 2 yıl boyunca devam ettiyse can güvenliği için hiçbir önlem almadınız mı? Lise yıkıldıktan sonra araziye yeniden aynı isimle okul yapılması dışında başka bir şey düşünmeyiniz. Aksi bir kararda, o kararın altında kalırsınız. Kamuoyunda yoğun bir şekilde dolaşan lise arazisinin yıkım kararı ile beraber özel bir şirkete satılacağı/satıldığı iddialarına açık ve net bir şekilde cevap veriniz. Yıllardır kirli zihniyetlerinizle, eğitim sistemimiz üzerinde tepinerek derin tahribat yarattınız şimdi de okul alanlarımızı yandaşa peşkeş mi çekeceksiniz? Eğitimin ranta yenilmesine asla izin vermeyeceğiz” dedi.

Sındır, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in yanıtlaması istemiyle TBMM’ye verdiği önergede şu soruları yöneltti:

1. Atakent Anadolu Lisesi için yıkım kararı alındığı iddiaları doğru mudur?

2. Lisenin yıkım kararı hangi tarihte alınmış, okula hangi tarihte bildirilmiştir?

3. Lisenin “depreme dayanıksız” olduğu ne zaman tespit edilmiştir?

4. Depremin üzerinden yaklaşık 2 yıl geçtiği göz önünde bulundurulduğunda bu süreçte Atakent Anadolu Lisesi’nde eğitim devam etmiş midir? Ettiyse hangi önlemler alınmıştır?

5. Atakent Anadolu Lisesi’nden kurulduğu günden önergenin verildiği tarihe kadar yıllar itibariyle mezun olan öğrenci sayısı nedir?

6. 2020 yılında yaşanan depremden sonra liseden mezun olan ve liseye kayıt olan öğrenci sayısı nedir?

7. Halihazırda lisede kayıtlı olan öğrenci sayısı nedir?

8. 2022 – 2023 eğitim – öğretim yılı için Atakent Anadolu Lisesi’ne kayıt yaptırmış yeni öğrenci sayısı nedir?

9. Lisenin yıkılmasına karar verilmesinin ardından lisede kayıtlı öğrenciler hangi kriterlerle hangi okullara nakledilecektir?

10. Atakent Anadolu Lisesi’nin arazisi kime aittir? Okul hangi yıl kim tarafından inşa edilmiştir?

11. Lise yıkıldıktan sonra araziye yeniden aynı isimle okul yapılması düşünülmekte midir? Ya da Atakent Anadolu Lisesi için başka bir bina tahsis edilecek midir?

12. Lise arazisinin yıkım kararı ile beraber özel bir şirkete satıldığı iddiaları doğru mudur? Doğru ise bu şirket kime aittir ve satış hangi tarihte hangi usulle gerçekleştirilmiştir?

13. Arazi satıldı ise yıkım sonrası alana hangi projenin yapılması düşünülmektedir?

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.