Astronotun kaskına su doldu! NASA alarma geçti!

Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi NASA, uzay yürüyüşündeki bir astronotun kaskına su dolması üzerine aciliyeti olmayan tüm uzay yürüyüşlerini askıya aldı.

23 Mart’ta son uzay yürüyüşüne çıkan Alman asıllı NASA astronotu Matthias Maurer’in uzay giysisini çıkarmasına yardım eden ekip arkadaşı Kayla Barron, kaskın içindeki suyu fark etti. Güneş’in zararlı ışınlarını filitreleyen siperliğin yarısının suyla kaplandığı anlaşıldı.

TRT Haber’in aktardığına göre, uzay giysisinde çıkan sorun, NASA’yı alarma geçirdi. Aciliyeti olmayan tüm uzay yürüyüşleri askıya alındı.

Marurer’în sorunlu giysisinin Dragon kargo aracıyla Temmuz ayında Uluslararası Uzay İstasyonu’ndan Dünya’ya geri getirilmesi kararlaştırıldı.

Emme pedleri astronot kıyafetlerinde 2013’te kullanılmaya başlandı.

Başka bir astronotun kaskına da o dönemde su dolmuş, boğulma tehlikesi geçiren astronot uzay görevini erken bitirmek zorunda kalmıştı

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.