AstraZeneca ‘buluş’ta zirveye yerleşti

AstraZeneca, buluş kategorisinde 1. sırada, inovasyon kategorisinde ise 2. sırada yer aldı.

İSTANBUL (İGFA) – Biyoteknoloji ve ilaç şirketlerine inovasyon alanında danışmanlık hizmeti veren strateji firması IDEA Pharma, 11. Farmasötik İnovasyon ve Buluş Endeksi’ni (PII) açıkladı.

Dünyanın önde gelen yenilikçi ve araştırmacı ilaç şirketlerinden AstraZeneca, 2022 yıl listesinin buluş kategorisinde 1. sıraya, inovasyon kategorisinde ise 2. sıraya yerleşti.

Bu yükselişle AstraZeneca’nın inovasyon ve AR-GE çalışmalarına ne denli önem verdiğini göstermesi açısından önem taşıdı. Şirketin portföyünde şu an 15’i son aşamada olan yeni moleküller de dahil olmak üzere 177 aktif yenilikçi proje bulunduğu bildirildi.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.