ASO’dan Nükleer Enerji Alanında Önemli İş Birlikleri

ANKARA SANAYİ ODASI SANAYİCİLER İÇİN GÜÇLÜ İŞ BİRLİKLERİ KURUYOR

Ankara Sanayi Odası, Rosatom Teknik Akademisi ve Rusya Teknik Karar Grubu ile nükleer enerjide sanayicilerin önünü açacak iki önemli iş birliği anlaşmasını 4. Nükleer Santraller Fuarı ve 8. Nükleer Santraller Zirvesi’nde imzaladı

Ankara Sanayi Odası (ASO), nükleer enerji alanında Türk sanayicilerini nitelikli insan kaynağı yetiştirme ve tedarik süreçlerinde ihtiyaç duyulan teknik danışmanlık konusunda desteklemek amacıyla Rosatom Teknik Akademisi ve Rusya Teknik Karar Grubu ile iki önemli iş birliği anlaşması imzaladı.

ASO Rosatom Teknik Akademisi ile 2010 yılından bu yana personel geliştirme ve eğitim programları alanında yaptığı iş birliğini Nükleer Santraller Fuarı ve Zirvesi kapsamında, Türk nükleer endüstrisinin önünü açma amacıyla ikinci Mutabakat Zaptı ile sürdürdü.

Ankara Sanayi Odası ile Rosatom Teknik Akademisi arasında yapılan mutabakat zaptının imza törenine, Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir ile Rosatom Teknik Akademisi Rektör Yardımcısı Pavel V. Zhuravlev katıldı.

Ankara Sanayi Odası ile Rusya Teknik Karar Grubu arasında yapılan iş birliği anlaşmasının imza törenine ise; Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir ile Rusya Teknik Karar Grubu CEO’su Mikhail Gribeniuk katıldı.

ASO Başkanı Nurettin Özdebir: “Türkiye’nin nükleer enerji hamlesinde sanayicilerimizin önünü açacak adımları ASO olarak atmaya devam ediyoruz. Nükleer enerji gibi ileri teknoloji alanında üretim yapmak, sanayicilerimiz için oldukça katma değerli. Bu gelişmiş endüstrinin bir parçası olmak için de güçlü iş birlikleri kurmaya ihtiyacınız var, biz de bu süreçte sanayicilerimizin ihtiyaç duydukları her türlü desteği onlara sunmaya çalışıyoruz. ASO NÜKSAK ile Rosatom Teknik Akademisi arasında 2010 yılından bu yana devam eden anlaşmamızı Nükleer Santraller Fuarı ve Zirvesi sırasında yeni kapsamı ile güncelledik. Rusya Teknik Karar Grubu ile yaptığımız İyi Niyet Anlaşması ile de NÜKSAK Projesi üyeleri, özellikle Rus tipi nükleer santrallerin tedarik süreçleri ile ilgili bu gruptan teknik danışmanlık hizmeti alabilecekler.”

Rosatom Teknik Akademisi Rektörü Yury N. Seleznev şunları söyledi: “Rosatom Teknik Akademisi şimdiye kadar 420 binden fazla öğrenciye eğitim vermiş, 55 yıldır IAEA’nın gerekliliklerine uygun olarak nükleer santraller için personel yetiştiren bir kurum. Akademi, Türkiye’de Akkuyu NGS’den Türk uzmanlar yetiştirme konusunda da deneyime sahip. ASO ile iş birliğimizi yenilemekten dolayı çok mutluyuz.”

Rusya Teknik Karar Grubu CEO’su Mikhail Gribeniuk ise: “Rusya Teknik Karar Grubu olarak nükleer enerji alanında tedarik süreçlerinde ve üretim kalite kontrol sistemlerinde destek sunuyoruz. Ayrıca satın almadan ürün sevkiyatına kadar tüm süreçlerde de teknik danışmanlık hizmeti veriyoruz. Bu anlaşma ile Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nde tedarikçi olmak isteyen ASO NÜKSAK üyelerinin ihale prosedürleri hakkında eğitim almaları, sertifikalarını tamamlanmaları ve ilgili alanlarda teknik danışmanlık hizmetleri sunacağız” diye konuştu.

Nükleer Enerjide ASO FİGES iş birliği

Ankara Sanayi Odası ile FİGES arasında Nükleer Santraller Fuarı ve Zirvesi’nin ilk gününde de önemli bir iş birliği anlaşması imzalandı. İmza törenine, ASO Başkanı Nurettin Özdebir ile FİGES Yönetim Kurulu Başkanı Tarık Öğüt katıldı.

İş birliği anlaşması kapsamında; Türkiye ve ilgili coğrafyalarda başta ergimiş tuz reaktörleri olmak üzere nükleer teknoloji ve tedarik zincirini ilgilendiren teknolojik alanlarda iş birliği geliştirmek hedefleniyor. Ayrıca nükleer reaktör teknolojileri başta olmak üzere mühendislik, imalat ve inovasyon alanlarında Türkiye ve ilgili coğrafyalarda katma değer yaratacak imkanların araştırılması, ortak iş imkanlarının değerlendirilmesi ve hayata geçirilmesinde birlikte faaliyetler yürütülecek.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.