“Aşkımız Aksaray’ın En Büyük Yangını” seyircisiyle buluşmak için gün sayıyor

Kedi Sahne Sanatları ve Epizot Görsel Sanatlar’ın ortaklığı ile sahnelenen ‘AŞKIMIZ AKSARAY’IN EN BÜYÜK YANGINI’ seyircisiyle buluşmak için gün sayıyor.

İstanbul’da yeni açılan Espor Arena 42 Maslak’ta, 12 Ekim Cumartesi günü prömiyerini gerçekleştirecek olan oyunun kadrosunda Neriman Uğur, Burçin Bildik, Altan Gördüm, İsmail Düvenci, Şeyla Halis, Sadi Özen, Sezgin Uzunbekiroğlu, Çimen Akgün, Hakan Çelik, Erdoğan Soytürk yer alıyor.

“ATEŞ SİMGESİDİR AŞKIN! TÜM GÜNAHLARDAN ARITIR BİZİ!”

İstanbul’un Aksaray semtinde 20. yy ‘da yaşanmış olan ve binlerce binanın yok olduğu yangın olayından yola çıkılarak yazılan, Güngör Dilmen’in ölümsüz eseri ‘Aşkımız Aksaray’ın En Büyük Yangını’ o dönemde yaşanan bir aşk hikayesinden esinlenerek Aksaray yangınının aşk ateşiyle harmanlanmış gerçeküstü hikayesi olarak kaleme alınmış.

blank
Aşkımız Aksaray’ın En Büyük Yangını

İLK KEZ MÜZİKLİ OYUN VERSİYONU İLE SAHNELENİYOR ESKİ İSTANBUL ŞARKILARI HEP BİRLİKTE SÖYLENİYOR

Birçok defa Devlet Tiyatroları tarafından sahnelenen bu oyun, ilk kez müzikli oyun versiyonuyla dinamik bir hale getirildi. Yönetmenliğini Hakan Altıner’in üstlendiği bu müzikli oyunda ‘’Kimseye Etmem Şikayet” , ‘‘Çile Bülbülüm’’ , ‘’Ben Kalender Meşrebim’’ , ‘’Yangın Olur Biz Yangına Gideriz’’ , ‘’Biz Heybeli’de Mehtaba Çıkardık’’ gibi eski İstanbul şarkıları Semih Erdoğan’ın müzik direktörlüğünde canlı sazlar eşliğinde çağdaş bir yorumla söylendi.

Provaları 4 ay süren oyunun kostümleri sanat dünyasının ünlü modacısı Sadık Kızılağaç tarafından tasarlanırken, dans koreografisi Gökmen Kasabalı tarafından yürütüldü.

Yazan: Güngör Dilmen

Yöneten: Hakan Altıner

Aşkımız Aksaray’ın En Büyük Yangını

Oyuncular

Neriman Uğur, Altan Gördüm, İsmail Düvenci, Burçin Bildik, Şeyla Halis, Sadi Özen, Sezgin Uzunbekiroğlu, Çimen Akgün, Hakan Çelik, Erdoğan Soytürk

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.