“Aşk-ı Memduh” seyircisi ile buluştu

Erhan Yazıcıoğlu’nun Amerika Birleşik Devletleri’nin başkanı Donald Trump’ı canlandıracağı haberi ile oldukça merak uyandıran “Aşk-ı Memduh” oyunu ilk kez seyircisi ile buluştu. Yazıcıoğlu’na Nurseli İdiz, Volkan Severcan ve Melda Gür’ün eşlik ettiği; Aşkın en komik hallerinin anlatıldığı oyunun prömiyeri Trump Kültür ve Gösteri Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Barış Dönmez’in yazdığı ve Bora Severcan’ın yönettiği oyun ile ilgili basın toplantısında konuşan Erhan Yazıcıoğlu, eserin ilişkiler ve aşk üzerine olduğunu aktararak, “Biraz politik ögeler koyduk. Güzel ve lezzetli bir çorba çıktı ortaya. Sanıyorum halk da benimseyecektir. Yani bu karakteri, tiyatro sahnesinde böyle bir komediyle birleştirip çıkarmak bizim için büyük bir şans” diye konuştu. Donald Trump’ın dünya gündeminde oldukça fazla yer aldığına değinen sanatçı, “O kadar iyi bir malzeme ki bir oyuncu için, o yüzden benimsedik. Tabii hatalı taraflarını da gösteriyoruz yani övgülerle göğe çıkarmıyoruz. Ne söylememiz gerekiyorsa, tiyatrocu kafamızla, mümkün olduğu kadar ironiyle karışık eleştiriyoruz da. Piyesin de dışına hiç çıkmıyoruz” ifadelerini kullandı.

Yönetmen Bora Severcan da romantik komedi türündeki oyunda insan ilişkilerinin ele alındığına dikkati çekerek, “Fakat biz bu oyunu sahnelerken, Erhan Yazıcıoğlu’nu Trump tiplemesiyle gösteriyoruz. Aslında Trump değil kendisi. ‘Doktor Aşkın Sevgi Seli’ diye bir ilişki uzmanı. Fakat biz küresel kültür üzerinden bir eleştiri yapmak istediğimiz için onu biraz daha Trump’la birleştirmek istedik” ifadelerine yer verdi.

“Aşk – ı Memduh” konusu

Birbirlerinden siyahla beyaz kadar farklı olan Canan ile Memduh’un birbirlerine fayda sağlamak amacıyla girecekleri sözde ilişkiyi anlatan komik ama gerçekçi bir oyundur Aşk-ı Memduh. Memduh, karısı tarafından henüz terk edilmiş oldukça hassas bir erkek, Canan ise yalnız ama güçlü bir modern çağ kadınıdır. Bu oyuna Canan’ın histerik annesi ile “sözde” bir aşk doktoru da dahil olunca her şey çığırından çıkar.

Yoğun ilgi gören “Aşk-ı Memduh” oyunun bir sonraki gösterimleri ise şu şekilde:

OYUN TARİHLERİ:

Kadıköy Halk E.M 23 Şubat 2017

Trump Kültür ve Gösteri Merkezi 04 Mart 2017

Trump Kültür ve Gösteri Merkezi 05 Mart 2017

Trump Kültür ve Gösteri Merkezi 13 Mart 2017

Trump Kültür ve Gösteri Merkezi 31 Mart 2017

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.