Aşı karşıtları bu kez İstanbul’dan sonra Ankara’da toplanacak

İstanbul’da ‘Büyük Uyanış’ adıyla düzenlenen aşı karşıtı mitingde bir araya gelenler, bu sefer Tandoğan Ankara’da toplanacak.

İstanbul’da 11 Eylül’de Maltepe mitinginde toplanan aşı karşıtı grup, bu kez Ankara Uyanış Mitingi’nde bir araya gelmeye hazırlanıyor. Organizasyon komitesi adına Muammer Karabulut, Abdurrahman Dilipak, Bedri Yalçın, 5gvirüsplatformu Sözcüleri, ABP Genel Başkanı tarafından ‘DSÖ Sorgulanacak’ başlığı altında bir bildiri yayımladı.

Cumhuriyet’te yer alan habere göre; aşı karşıtı grup, 26 Eylül 2021 Pazar günü Ankara Uyanış Mitingi için Tandoğan Meydanı’nda yapılacak mitingi Ankara Valiliği’ne bildirdi.

‘PANDEMİ KAPSAMINDAKİ TEDBİRLERİN HİÇBİRİSİNİ DİKKATE ALMIYORUZ’

Mitingin ana konusunun ‘izole edilmeyen virüs olduğunu dile getiren grup bildiride şu açıklamaya yer verdi:

“Her gün önümüze getirilen, pandemi kapsamındaki tedbirlerin hiçbirisini dikkate almıyoruz!. Artık halk arasında Psikolojik ve psiko sosyal bunalıma yol açan hiçbir konu öncelikli konumuz olmamalı. 19 Eylül 2021 Pazar günü de 81 ilde ve KKTC’de eş zamanlı olarak illerdeki merkezi hastane önlerinde bir kişi, bir dakika saygı duruşunda bulunarak bir karanfil bırakacak ve basın açıklaması yapacak! İsteyenler destek için katılabilecek.”

‘DSÖ VE SAĞLIK BAKANLIĞINDAN CEVAP GELMEZSE…’

Sorularına ve iddialarına DSÖ ve Sağlık Bakanlığı’ndan cevap gelmemesi durumunda sivil itaatsizlik başlatacaklarını belirten aşı karşıtı durup grup şöyle devam etti:

“Gayemiz, DSÖ’ye Yarasa ve Konakçı nerede sorusunu sormak, unutmadığımız hatırlatmak ve dünyada bu plandemi süresince yanlış tedaviler sonucu hayatını kaybeden sağlıkçı ve insanların ardına bir dakika saygı duruşunda bulunmaktır.

Ve #DSÖYarasaNerede? Ve #DSÖKonakçısıNerede? gibi soruları gündemde tutacağız.

Eğer dünya kamuoyunun önünde ileri sürdüğümüz iddialara DSÖ’den ve Sağlık Bakanlığında gerekli cevap kamuoyuna belgeleri ile açıklanmazsa sivil itaatsizlik başlatacağız”

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.