Aşı kararsızları için ‘koyunlu’ ikna kampanyası başlatıldı

Almanya’da aşı kararsızlarına yönelik ilginç bir kampanya başlatıldı. Kararsızları ikna etmek için koyunlardan yardım alındı. Kampanya için yapılan açıklama ise “Mantıksal ve bilimsel gerekçelendirme işe yaramadığı zamanlarda belki koyunlar duygusal açıdan birçok insana ulaşabilir” denildi.

Nüfusun yüzde 70’ten fazlasının iki doz koronavirüs aşısı olduğu Almanya’da kararsızlara yönelik olarak koyunlardan ‘yardım istendi.’ Kampanyaya imza atan kişi, koyunların insanlar tarafından sevildiğine vurgu yaptı, mantık ve bilimin ulaşamadığı yere belki koyunların erişebileceğini söyledi.

İKNA İÇİN KOYUNLARA BAŞVURDULAR

Avrupa’nın batısında koronavirüse karşı aşılama oranının en düşük olduğu ülkelerden Almanya’da kararsızları ikna etmek için koyunlara başvuruldu. Hamburg şehrinin güneyindeki bir tarlaya şırınga şekli oluşturacak şekilde ekmek parçaları yerleştirildi. Ardından çoban Steffen Schmidt ve eşine ait 700 koyun tarlaya salındı ve koyunlar ekmek parçalarının başına üşüşünce 100 metre uzunluğunda bir şırınga şekli ortaya çıktı. Bu görüntü, drone’lar ile de kaydedildi.

BİLİM İŞE YARAMAZSA BELKİ KOYUNLAR YARAR MANTIĞI

Aşı yaptırıp yaptırmama konusunda tereddüt edenlere yönelik bu kampanya, Hanspeter Etzold’a ait. Almanya’nın kuzeyindeki Schneverdingen kasabasında daha önce de hayvanlarla benzer kampanyalar yürüten Etzold, Reuters ajansına verdiği demeçte, “İnsanlar koyunları seviyor ve bu hayvanlar olumlu duygusal çağrışımlar yaptırıyor. O yüzden mantıksal ve bilimsel gerekçelendirme işe yaramadığı zamanlarda belki koyunlar duygusal açıdan birçok insana ulaşabilir” dedi.

NÜFUSUN YÜZDE 71,3’Ü İKİ DOZ YAPTIRDI

Robert Koch Enstitüsü verilerine göre Almanya nüfusunun yüzde 71.3’ü iki doz, yüzde 39.3’ü de üçüncü doz aşısını yaptırdı. Ülkede aşı karşıtlarının oranı yalnızca yüzde 5-10 civarında, geri kalanını da kararsızlar oluşturuyor.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.