Asena: İdam istiyoruz

Evinde öldürülen Mezdeke grubunun dansçısı Aynur Kanbur’un cenazesinde konuşan Asena, ‘İdam istiyoruz’ diye bağırdı.

İki gün önce Şişli’deki evinde silahla öldürülmüş halde bulunan ünlü Mezdeke Dans Grubu’nun dansçısı Aynur Kanbur, son yolculuğuna uğurlandı. Zincirlikuyu Camii’ndeki cenaze törenine Kanbur’un ablası Dilek Kıymış, kızı Dilara Güngör, dansçı Asena, Mezdeke grubunun diğer üyeleri, sanatçılar, yakınları ve sevenleri katıldı. Cenazede dansçı Asena ve Mezdeke grubunun diğer üyeleri, uzun süre tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Aynur Kanbur’un cenazesi, Zincirlikuyu Camii’nde öğle namazı sonrası kılınan cenaze namazının ardından defnedilmek üzere Zincirlikuyu Mezarlığı’na götürüldü.

“KARDEŞİMİN KATİLİNİ İSTİYORUM”

Kardeşinin katilinin bulunmasını isteyen Dilek Kıymış, “Ben kardeşimin katilini istiyorum. Kim yaptı, kim yaptırdı hiçbir şey bilmiyorum. Öğrenmek istiyorum buna muhtacım. Lütfen adaletime, Cumhuriyetime yalvarıyorum; benim kardeşimin katilini lütfen bulun. Sebebini ifşa etsinler. Ben bunu istiyorum. 15 kurşun var vücudunda. Ne yaptı bu çocuk? Ne yapabilir. Kim varsa arkasında delikanlı olsun çıksın ya beni vursun ya elini öptürsün bana. Ben kardeşimin katilini istiyorum.” dedi.

“KIZI BÜYÜDÜKÇE YÜZÜNÜ KAPATTI”

Aynur Kanbur’la ölümünden kısa bir süre önce görüştüklerini söyleyen ünlü oyuncu Nuri Alço, “Benim 30-35 senelik çok eski bir dostum. Bugüne kadar kimseyi kırmayan, incitmeyen bir insandı. Mesleğini de en dürüst şekilde yıllardır kızı ve yaşlı annesi için yapan bir insandı. Kızını bu yaşa kadar o baktı büyüttü. Aileye, eve o baktı. Kızı büyüdükçe yüzünü kapatarak dansını yapmaya çalıştı. Çok gururlu bir insandı. 2-3 gün önce beraberdik. Asena’nın kaset tanıtım gününde hep birlikteydik. Böyle bir ölümü haketmedi. Böyle bir insana bırakın silahla ateş etmek tokat atılmaz. Böyle bir insandı. Gece yaşantısı olmayan, alkol kullanmayan kendi halinde bir insandı.” diye konuştu.

“NEDEN İDAM ÇIKARMIYORSUNUZ?”

Tanbur’un cenazesi başında tabuta sarılarak gözyaşlarına boğulan dansçı Asena ise, “İdam çıksın. Neden çıkarmıyorsunuz? Neden idam cezası vermiyorsunuz? Kaç kadın daha kurşunlanacak? Artık yürüyemiyoruz yollarda. Türkiye’me yalvarıyorum, Cumhuriyetime yalvarıyorum, ülkeme yalvarıyorum idam çıksın. Çıksın bir rahat edelim, rahat nefes alalım nolur.” şeklinde konuştu.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.