Armağan Portakal, girişimcilik deneyimlerini kadınlarla paylaştı

Salihli Ticaret ve Sanayi Odası Kadın Girişimciler Kurulu’nun davetlisi olarak Salihli’ye gelen Portakal, Seferhisar’da kurdukları Torlak Çiftliği’nde edindiği deneyimlerini ve işi yürütmenin püf noktalarını hemşehrilerine anlattı.

MANİSA İGFA- Salihli Ticaret ve Sanayi Odası Kadın Girişimciler Kurulu, gazeteci ve girişimci Armağan Portakal’ın konuşmacı olduğu “Girişimcilik ve Tarım” konulu söyleşi düzenledi.

Salihli Ticaret ve Sanayi Odası Sardes Konferans Salonu’nda düzenlenen söyleşiye Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Yüksel, Meclis Başkanı Süleyman Oral, Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Benay Oral ve çok sayıda Salihlili girişimci katıldı.

Seferihisar’da eşi Fatih Portakal ile birlikte kurdukları çiftlik ve tarım alanındaki deneyimleri hakkında bilgiler veren Armağan Portakal, kadınlara iş hayatına atılmaktan korkmamalarını öğütledi.
Salihli doğumlu olan ve öğrencilik yıllarını bu kentte geçirmiş bulunan Portakal, konuşmasında şu noktalara vurgu yaptı: “Çok satmak, çok büyümek, çok pazarda yer almak her zaman risktir. Az ve değerinde satıp, her zaman kazanmak daha risksizdir. İşçisi olamayacağınız bir işin patronu asla olmayın. İşyerinizde çalışan biri işi bırakıp gittiğinde onun yerine geçip iş akışını devam ettirebilmeniz lazım. Aksi takdirde o işi çalışan üzerine kurmuş olursunuz.

Başkalarını asla taklit etmeyin. Özgün olun, taklit etmeyen, taklit edilemeyen olun. O ürünü, hizmeti alan kişi bunun sadece size özgü olduğunu anlasın. Çok zengin olmak değil, dürüst ve güvenilir bir işletme sahibi olmak her zaman daha kıymetlidir. İnsanlar size güvenir ve inanırsa verdiği paranın karşılığını aldığını bilirler.

Bulanık su içinde bir sürü ünvana sahip balık olmak yerine, durgun su içinde sade bir balık olmayı tercih edin. Daha net gördüğünüzü fark edeceksiniz. Kariyer ve mesleki deneyimlerinizi iş yaşamınızda kullanabilirsiniz. Kariyerin konforuna kapılırsanız sadece o akvaryumda kalmaya devam edersiniz. Girişimci olun, emeğinizi ortaya koyun, bedelini de söylerken çekinmeyin.”

Görsellerle desteklediği söyleşisinin ardından Armağan Portakal’a, Salihli TSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Yüksel, Meclis Başkanı Süleyman Oral ve Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Benay Oral tarafından Lidya Uygarlığı ve ilk madeni parayı sembolize eden bir plaket takdim edildi.
Gecede, ayrıca Salihlili başarılı kadın girişimciler Deniz Tezel Vezneli ve Derya Şahyar Rua’ya da Salihli TSO Kadın Girişimciler Kurulu üyeleri tarafından birer plaket sunularak girişimciler onurlandırıldı.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.