Arka Sokaklar setinde ödeme krizi!

Uzun süredir ekranda olan Arka Sokaklar dizisinin set çalışanlarının yeni sezonda henüz hiç ödeme alamadığı ortaya çıktı.

Uzun yıllardır Kanal D ekranlarında yayınlanan Arka Sokaklar dizisiyle ilgili çarpıcı bir iddia ortaya atıldı. Oyuncu, ışıkçı, kameraman, sanat birimi ve senaryo ekibi başta olmak üzere emekçilerin bugüne kadar haftalıklardan hiç ücret alamadığı öne sürüldü. Diğer yandan 24 Ağustos’ta sete çıkan Arka Sokaklar’da görev alan set işçilerinin sigortalarının ise daha yeni 20 Ekim’de yapıldığı belirtildi.

SETE ÇIKMAMA KARARI ALDILAR

MedyaRadar’ın haberine göre; Bu sezon 8 bölümün çekildiği, 6 bölümün ise yayınlandığı dizide yaşanan bu mağduriyetin ardından sonunda çalışanlar isyan ettiler. Ekip, haklarını alana kadar sete çıkmama kararı aldı.

3 HAFTA SONRA İLK ÖDEME YAPILACAK

Söz konusu karar yönetime bildirildi. Bu adımın ardından 8 haftalık alacakların üç hafta sonra yapılacağı belirtildi. Yani reytinglerde zirveden düşmeyen dizi, çalışanlarını 3 hafta daha mağdur edecek.

SANAT YÖNETMENİ İSTİFA ETTİ

Öte yandan, dizinin ilk başladığından bu yana sanat yönetmenliğini yapan Çiğdem Çimen Şerefoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile istifa ettiğini duyurdu. Şerefoğlu yaptığı açıklamada, “14 sezondur sanat yönetmenliği yaptığım diziden sigortalarımız ve maaşlarımız ödenmediği için istifa ediyorum” ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.