Arda Turan: Şimdi bizim acımlarımızı paylaşma zamanı

Katalan gazetesine konuşan Arda Turan, Avrupa’nın Türkiye’de yaşanan terör olaylarına yaklaşımını eleştirdi.Ankarda’daki hain terör saldırının ardından İnstagram hesabından paylaştığı fotoğrafla dünya liderlerine seslenen Arda Turan, sitem dolu ifadeler kullanmıştı.

“Şimdi bizim acımlarımızı paylaşma zamanı. Bütün dünyaya sesleniyorum” duygu yüklü paylaşımda Barcelonalı yıldız Avrupa ülkelerinin, Türkiye’deki terör saldırılarına karşı sergilediği ‘duyarsız’ tutumu sert bir şekilde eleştirmişti.

Milli yıldız benzer açıklamaları Katalan basınına da yaptı. ARA gazetesine röportaj veren Arda, şunları söyledi:

‘TERÖRİZMİN CEVABI TEKTİR’

“Tüm olanlar için elbetteki üzgünüz. Ama sadece bir şey denilebilir. Paris’teki terör saldırısına verilen tepkiler, Ankara’dakiyle aynı olmadı. Bir sorunu nasıl çözebiliriz diye konuşmak yerine, insanlar aynı olaya farklı karşılıklar verdi. Paris’te ölen bir insanla, Ankara ve İstanbul’da patlayan bir bombaya ya da Türkiye’de olanlara karşı duyulan üzüntü aynı olmadı. Avrupalılar ne zaman bir sorunla karşılaşsalar her şeyi mükemmel gibi gösteriyorlar ama bu Türkiye’de, Afrika’da ya da dünyanın başka yerinde olursa farklı tepki veriyorlar. Oysa, insanlar dünyanın her yerinde aynıdır. Hangi ülkede olursa olsun, terörizme verilen cevap aynı olmalıdır.”

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.