Ar-Ge 250, ‘Türkiye’nin En Çok Ar-Ge Harcaması Yapan Şirketleri’ araştırması’nda en fazla proje yürüten 2. Şirket World Medicine oldu

TurkishTime’ın Ar-Ge 250, ‘Türkiye’nin En Çok Ar-Ge Harcaması Yapan Şirketleri’ araştırması açıklandı:

TurkishTime tarafından hazırlanan ‘Ar-Ge 250, Türkiye’nin En Çok Ar-Ge Harcaması Yapan Şirketleri’ araştırması geçtiğimiz günlerde açıklandı. World Medicine yaptığı 449 projeyle araştırmanın 2. sırasında yerini aldı. World Medicine Yönetim Kurulu Başkan Raushan Tahiyeu, “Aldığımız başarılar bizi daha çok çalışmamız için kamçılıyor. Bu motivasyonla hem üretim hem Ar-Ge faaliyetlerimizi genişletiyoruz. AR-GE yatırımlarımızla Türkiye ekonomisine katma değer sağlamak için çok çalışıyoruz” dedi.

TurkishTime bu yıl dokuzuncusunu gerçekleştirdiği Ar-Ge 250 araştırması, Türkiye’nin katma değer yolculuğunda nerelere geldiğini ortaya koyuyor. Bu yıl itibariyle araştırma global etki yaratma amacıyla hem Türkçe hem de İngilizce olarak hazırlandı. World Medicine yaptığı 449 projeyle araştırmanın 2. sırasında yerini aldı.

World Medicine Yönetim Kurulu Başkan Raushan Tahiyeu, “İhracat ve Ar-Ge yatırımları karşılığında birçok farklı kurum ve kuruluş tarafından ödüle layık görüldüğümüz için çok gururluyuz. Aldığımız ödüller daha çok çalışmamız için bizi motive ediyor. Bu motivasyon ile üretim faaliyetlerimizi her yıl biraz daha arttırıyoruz. Yaptığımız Ar-Ge yatırımlarımızı ise daha da genişletmeyi hedefliyoruz” dedi.

Ar-Ge’ye her yıl daha fazla yatırım yapmaya odaklandıklarını ve satış gelirlerinin yaklaşık yüzde 5’ini Ar-Ge harcamalarına ayırdıklarının altını çizen Raushan Tahiyeu, “Türkiye ekonomisine en çok katkı yapan ilaç şirketi olma hedefiyle Ar-Ge’ye yatırım yapıyoruz. Sadece Türkiye’de değil uluslararası alanda da WMARGE merkezimizle World Medicine markasını geleceğe taşıyacak uluslararası bilimsel iş birlikleri gerçekleştiriyoruz. Sektörün rekabet seviyesinin artırılması ve teknolojik yeniliklerin Türkiye sınırları içerisinde de aktif kullanılması için çalışıyoruz. 2022 yılı için bu yatırımımızı 65 Milyon TL’ye çıkarmayı hedefliyoruz. Milli ilaç üretiminin önemli bir aşaması olan analiz hizmetleri konusunda da geçtiğimiz yıl önemli bir yatırım gerçekleştirdik. WMINOLAB İnovasyon Laboratuvarı’nı kurarak, İlaç kalitesini artırmayı ve ilaç analizlerini dışa bağımlı olmaktan çıkarmak için çalışıyoruz” açıklamasında bulundu.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.