Apple’ın dijital asistanı Siri bu sefer bir bebeğin hayatını kurtardı

Apple’ın dijital asistanı Siri, duyurulduğu günden bu yana gerçekten ciddi bir aşama kaydetti ve bir hayli gelişti. Şu an birçok işte imdadımıza koşabilen Siri, giderek gerçek bir hayat asistanına doğru evriliyor. Bunun yanında geçtiğimiz günlerde Siri’nin doğru kullanıldığında hayat bile kurtarabildiğini şahit olduk.

Yahoo News’te yer alan habere göre Avustralya’da gerçekleşen olayda, Avustralyalı anne Stacey Gleeson bir yaşındaki kızının nefes almadığını ve yüzünün morardığını fark etti. Hemen kızının yanına koşan anne, çocuğu Giana’yı kucağına alırken telefonunu düşürdü. Bebeği kucağındayken o an telefona ulaşamayan anne panik yaptı ve son anda aklına Siri geldi.

Ambulansı Siri çağırdı
“Hey Siri” özelliğinden faydalanan anne, Siri’den hemen ambulans çağırmasını istedi. Ambulans hemen geldi ve bebeğin hayatı kurtuldu. Anne olaydan sonra, eşi iş yerinde çalışırken dijital asistanın yeteneklerinin kızının hayatını kurtarmasında büyük rol oynadığını söyledi ve asistanın Giana’ya ihtiyacı olan çok önemli dakikaları kazandırdığını dile getirdi.

gazetemag.com-siri bebek

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.