Apple’dan şaşırtan Bluetooth 4.2 güncellemesi

Bluetooth, son 10 yılda mobil cihazların en önemli özelliklerinden bir oldu. Cep telefonları, akıllı telefonlar, tablet bilgisayarlar, klavye ve fare setleri yaygın bir şekilde Bluetooth teknolojisinden faydalanıyor. Ancak bu teknolojinin de kendi içerisinde farkları var. Daha hızlı veri transferi, daha düşük güç tüketimi ve menzil gibi farklarla Bluetooth teknolojisi farklılık gösterebiliyor.

Apple tarafında ise Bluetooth teknolojisi son derece önemli. Zaten pek fazla özelleştirme seçeneği olmayan iOS işletim sistemli Apple cihazlar için Bluetooth önemli bir bağlantı seçeneği.

Firma, bu yıl duyurduğu yeni cihazlarında Bluetooth 4.2 teknolojisine yer verdi. Bluetooth 4.2 teknolojisi, geçtiğimiz yıl kullanılan Bluetooth 4.0’a göre 2.5 kat daha fazla hız, 10 kat daha fazla veri aktarımı sağlıyor. iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPad mini 4 ve iPad Pro için bu yeni bağlantının kullanılacağı biliniyordu.

iphone-6-bluetooth-4-2-destegi

Şaşırtan gelişme ise şu, Apple gizemli bir şekilde iPhone 6 ve iPhone 6 Plus modellerine Bluetooth 4.2 güncellemesi yaptı. Anlaşılan, iPhone 6 ve iPhone 6 Plus modellerinde Bluetooth 4.2’yi destekleyen bir donanım kullanılmış ancak yazılım tarafından destek verilmemiş. Ancak artık iPhone 6 ve iPhone 6 Plus modelleri de bu teknolojiyi destekler hale geldi. Diğer cihazlarda ise bir değişiklik yok.

Bluetooth 4.2 teknolojisi, 2.5 kat daha fazla hız ve 10 kat daha fazla veri aktarım gibi özelliklerin yanı sıra aynı zamanda daha güvenli ve daha az güç tüketiyor.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.