Apple’dan LG ve Samsung’la büyük ortaklık

Apple bugüne kadar akıllı saati dışında diğer hiçbir ürününde OLED ekran teknolojisini kullanmayı tercih etmedi. Bunun nedeni olarak Apple’ın yeni bir teknolojiyi cihazlarında kullanmadan önce olgunlaşmasını beklemesi ve LCD ekranların üretim maliyetinin düşük olması gösterilebilir.

Ancak gelişen işlemci teknolojisiyle beraber cihazların güç tüketiminin artmasıyla beraber var olan gücün tasarruflu kullanımı büyük önem kazandı. Bu bağlamda OLED ekranların LCDekranlara göre daha az güç tüketmesi Apple’ın bu teknolojiyi cihazlarında kullanmasını zorunlu hale getirdi.

Bugün ortaya çıkan bir belge gösteriyor ki Apple, LG ve Samsung’la yeni iPhone modellerinde kullanılacak OLED ekranlar üretmek için bir anlaşma imzalamak üzere. Anlaşmaya göre LG veSamsung 2-3 yıl içerisinde iPhone’ların OLED ekran talebini karşılayabilmek için bünyelerinde ayrı bir üretim tesisi açacak. Bu yeni açılacak tesislerin yaklaşık maliyeti 15 trilyon won (12,8 milyar $) olarak öngörülüyor.

Anlaşmaya göre OLED iPhone ekranları henüz test edilmekte olan 6.nesil üretim tekniğiyle üretilecek. Ayrıca bir söylentiye göre Samsung, Apple’dan LG’ye oranla 0 daha fazla üretim talebi almış.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.