Apple, Tesla’ya rakip oluyor

ABD’li teknoloji şirketi Apple, elektrikli otomobillerin oldukça popüler olduğu son yıllarda, pazara hakim olan Tesla’ya rakip olmaya hazırlanıyor. Elektrikli otomobil projesinin yeniden gündemine alan Apple, 2025’te tam otonom elektrikli araç projesini tamamlamayı hedefliyor.

Teknoloji devi Apple’ın, akıllı telefon ve bilgisayarların ardından elektrikli otomobil projesini hayata geçirmeye hazırlanıyor. Apple yeni elektrikli otomobil projesinde tam otonom sürüşe odaklanmayı düşünüyor.

Bloomberg’e konuşan konuya yakın kaynaklara göre; Apple, geçtiğimiz yıllarda otomobil projesinde yollarda olan birçok otomobilde olan yarı otonom sürüş teknolojisi seçeneğini de göz önünde bulunduruyordu. Ancak Apple Watch’un da yazılım direktörlüğünü yürüten Kevin Lynch’in projeye atanmasıyla tam otonom seçeneği tercih edilmiş oldu.

Tam otonom teknolojisi Google ve Tesla gibi devler tarafından da gündeme alınmış, ancak günlük hayatta yapılan testlerde oluşan kazalar birçok firmanın planlarını ertelemesine ya da ortadan kaldırmasına yol açmıştı.

Apple ise 2025’te tam otonom elektrikli araç projesini tamamlamayı hedefliyor.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.