Apple, iPhone’lara gelecek yapay zekâ odaklı yepyeni özelliklerini duyurdu

Apple, WWDC 2024 etkinliğinde yeni yapay zeka özelliklerini “Apple Intelligence” adıyla tanıttı. Bu özellikler, iPhone ve Mac cihazlarında kullanılabilecek. Apple’ın Dünya Çapında Geliştiriciler Konferansı’nda (WWDC 2024), yenilenmiş Siri ve OpenAI’nin ChatGPT teknolojisi ile yapay zekayı yazılımına nasıl entegre ettiğini göstermesi bekleniyor.

Apple Intelligence, kullanıcıların günlük yaşamlarını kolaylaştıracak şekilde geniş çaplı uygulamalara entegre edilmeyi planlıyor. Bu özellikler, görüntü ve video oluşturma gibi teknolojilere daha az, geniş çaplı çekiciliği olan özelliklere ise daha fazla odaklanacak. Yeni özellikler, kullanıcıların isteğine bağlı olacak ve beta sürümü olarak sunulacak. Yapay zekanın işleme gereksinimleri nedeniyle kullanıcıların, iPhone 15 Pro veya daha yeni modellerine ihtiyaç duyacağı belirtiliyor.

Apple’ın bu adımları, yapay zeka alanında önemli bir oyuncu haline gelip gelemeyeceğini gösterecek. Siri’nin daha doğal bir şekilde konuşabilmesi ve yeni özelliklerin tanıtılması, Apple kullanıcıları için heyecan verici bir gelişme olacak. WWDC 2024 etkinliği, 10 Haziran Pazartesi günü saat 20.00’de düzenlenecek ve iOS 18 ve yapay zeka özelliklerini tanıtacak.

Bu gelişmeler, Apple’ın yapay zeka alanındaki ilerlemesini takip etmek için heyecan verici bir dönem olacak.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.