Apple, iPhone 6S Plus’ı Hindistan’da üretme denemelerine başladı

Apple, telefon fiyatlarını ciddi biçimde etkileyen gümrük vergilerini atlatmanın yolunu, Hindistan’da buldu: Yerel üretim!

Apple, iPhone 6S Plus’ı Hindistan’da üretme denemelerine başladı. Firma, Hindistan için üretimi yerel hale getirerek gümrük vergilerinden kurtulmak ve ülkedeki diğer üst seviye telefonların fiyatlarıyla rekabet etmek istiyor.

Xiaomi’nin Hindistan’da üç yeni üretim tesisi açtığını biliyoruz. Şimdi ise yeni bir rapor, Apple’ın iPhone 6S Plus üretim testlerine Bengaluru’da başladığını söylüyor. Üretim, Apple adına Wistron tarafından yapılıyor ve ticari üretimin birkaç hafta içerisinde başlaması bekleniyor. Apple’ın bileşen üretimi için Flex ve Foxconn’la görüşmeler içerisinde olduğu, çünkü şu an itibariyle tüm iPhone 6S Plus parçalarını yerel olarak üretebildiği söyleniyor.

Neden Yerel Üretim?

Apple’ın iPhone 6S Plus’ı satacağı ülkede üretmesi, cihazın fiyatını yüzde 5-7 oranında indiriyor. Bu küçük bir fark gibi görünse de firmanın fiyatlarda OnePlus, Samsung amiral gemileriyle yarışabilmesini sağlayacak.

iPhone 6 serisinin Hindistan’daki iPhone satışlarının üçte birini oluşturduğu biliniyor. Wistron tarafından yerel olarak birleştirilen tek telefon olan iPhone SE, yüzde 15 satış oranına sahip. Apple, iPhone SE’yi Hindistan’da üreterek geçen seneki gümrük vergisi artışından (vergi, yüzde 10’dan Aralık’ta yüzde 15’e, ardından Şubat’ta yüzde 20’ye arttı) kendisini yalıtmayı başarmıştı.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.