Apple hackleyene ödül verecek

Apple sistemlerinde açık bulan kişilere 200 bin dolara kadar ödül verecek. ABD’de düzenlenen Black Hat güvenlik konferansına katılan teknoloji devi önemli kararını duyurdu. Google’dan Twitter’a, Facebook’tan Microsoft’a büyük teknoloji şirketlerinin uzun bir süredir kullandığı ‘Bug bounty’ (hata ödülü) programlarına sonunda Apple da katıldı.

Apple, bundan böyle yazılım bilgisi iyi olan geliştiricilerin açıklarını fark ederek kendilerine raporlamasıyla kısa sürede çözüm üretecek. Apple’ın hatalarını bulmayı başarabilen yazılımcılar 200.000 dolara varan ödüller alacak.

Şirket daha önce iCloud hesaplarının hacklenmesiyle büyük skandallara imza atmıştı, eylül ayında başlayacak uygulamanın böyle sızıntıları engelleyeceği düşünülüyor.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.