Apple, Çin’deki sanal mağazasından 39 bin oyunu bir günde kaldırdı

Apple, Çin sanal mağazasından 46 binden fazla uygulamayı kaldırdı. Akıllı telefon üreticisi Amerikalı Apple şirketi, Çin’deki sanal mağazasından 39 bin oyunu bir günde kaldırdı.

Apple’ın 39 bin oyunu sanal mağazasından kaldırması, Çin’de yetkililerin lisanssız oyunlara karşı harekete geçtikleri bir sürece denk geldi. Apple da söz konusu oyunları, lisans süreleri dolduğu gerekçesiyle kaldırdı.

Apple sanal mağazasından oyunlar haricinde de bazı uygulamaları kaldırdı. Toplamda sanal mağazadan silinen uygulama sayısının 46 binden fazla olduğunu söyledi. Mağazada yer alan bin 500 ücretli oyundan da sadece 74 tanesinin kaldığını diğerlerinin kaldırıldığı belirtiliyor.

Apple şirketi uygulamaların kaldırılması konusundaki sorulara henüz bir yanıt vermedi.

Apple şirketi oyun üreticilerine hükümetler tarafından onaylı lisansların temin edilmesi için Haziran ayına kadar süre tanımıştı. Bu süre daha sonra 31 Aralık’a kadar uzatılmıştı.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.