Apple, Android’in 2 yıl önünde

Uzmanlara göre Apple, konu son dönemin bu popüler teknolojisi olduğunda, Android’li cihaz üreticilerinin 2 yıl önünde!

Android telefon üreticilerinin, iPhone’un FaceID teknolojisine rakip olabilecek üç boyutlu bir yüz tarama teknolojisine erişmek için 2019’a kadar beklemeleri gerekebilir. Viavi Solutions Inc, Finisar Corp ve Ams AG’ye göre dikey boşluklu yüzey yayan lazerlerin (vertical-cavity surface-emitting laser, VCSEL) üretiminde ortaya çıkan zorluklar, Android’in bu teknolojiye sahip olması için en erken 2019’un başına kadar beklemesini gerektirecek.

Viavi yatırımcı ilişkileri kıdemli direktörü Bill Ong şu yorumu yaptı: “Android-tabanlı müşterilerin tedarik zincirinde yeterli kapasiteye sahip olması çok zaman alacak. Bu yılın sonunda ikinci bir marka üç boyutlu yüz taramasını kullanabilir ancak bu cihazın stokları çok sınırlı olacaktır. 2019’da ise bu özelliğe sahip en az iki Android telefonun piyasaya sürülmesini bekliyoruz.”

Finisar’daki yeni pazarların VP’si Craig Tompson ise şunları söylüyor: “Her müşteri şirketin kendi zaman çizelgesi ve sunum planı var. Detayları tartışamasak da, 2019’da VCSEL teknolojisinin piyasada çok daha yaygın hale geleceğini söyleyebiliriz.”

AMS’nin yatırımcı ilişkileri müdürü Moritz Gmeiner ise şirketin çalışanlarına VCSEL teknolojisinin önümüzdeki yıl hazır olacağını söyledi.

Görünüşe bakılırsa üç boyutlu yüz tarama teknolojisi ayrıca belli bir süre için sadece yüksek seviyeli amiral gemileri ile birlikte gelecek. Gartner’e göre 2021’de sevk edilen tüm akıllı telefonların ancak %40’ı VCSEL teknolojisine sahip olacak.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.