App Store’da temizlik başlıyor! Apple 30 gün verdi!

Apple, uzun süredir güncelleme almayan uygulamaları App Store’dan kaldırma kararı aldı. Apple tarafından 30 gün süre verilen uygulama geliştiriciler ise şirketin bu kararına tepkili.

Dünyanın önde gelen telefon markalarından Apple, uzun süredir güncelleme almayan uygulamaları mağazadan kaldırmaya başlayacak. Geliştiricilere “App Store İyileştirme Bildirimi” başlıklı bir e-posta gönderen şirket, önemli bir süre boyunca güncellenmemiş uygulamaları mağazadan kaldıracağı konusunda uyarıda bulundu.

Apple, geliştiricilere uygulamalarını güncellemeleri için 30 gün süre verdi. Söz konusu zaman diliminde herhangi bir güncelleme yapılmadığı taktirde ilgili uygulama satıştan kaldırılacak. Kullanıcıların cihazlarına daha önce indirmişse, çalışmaya devam edecek ancak App Store’da görünmeyecek.

UYGULAMA GELİŞTİRİCİLER KARARA TEPKİLİ

Değişiklik karşısında öfkelenen geliştiriciler ise kararı haksız buluyor. Protopop Games geliştiricisi Robert Kabwe, 2000’lerde yayınlanan eski konsol oyunlarının bile hala satışta olduğunu ancak Apple’ın sadece birkaç yıldır güncellenmedikleri için sorunsuz çalışan uygulamaları bile mağazadan kaldırdığını söyledi.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.