Antalya’da 91 yıl sonra sıcaklık rekoru kırıldı!

Antalya’da 1929’dan bu yana ilk defa Mayıs ayında hava sıcaklığı 38,8 derece ölçüldü. Meteoroloji Şube Müdürü Murat Güler ‘Kentte 91 yıllık rekor kırıldı. Sıcaklığın bir kaç saat içerisinde 40 dereceye ulaşmasını hatta aşmasını bekliyoruz’ dedi.

Antalya’da meteorolojik verilerin kayıt altına alındığı 1929’dan bu yana ilk defa Mayıs ayında hava sıcaklığı rekoru kırıldı.

Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü Tahmin ve Uyarı Merkezi Şube Müdürü Murat Güler, kentte hava tahminlerinin 91 yıl önce kayıt altına alınmaya başlandığını söyledi.

“BİR KAÇ SAAT İÇERİSİNDE 40 DERECEYİ AŞACAK”

Mayıs ayında en yüksek hava sıcaklık değerinin 26 Mayıs 1945’te 38,7 derece ölçüldüğünü belirten Güler “Saat 11.19 itibarıyla hava sıcaklığı 38,8’e ulaştı. Kentte 91 yıllık rekor kırıldı. Sıcaklığın bir kaç saat içerisinde 40 dereceye ulaşmasını hatta aşmasını bekliyoruz” dedi.

Güler, sıcak hava nedeniyle vatandaşların dikkatli olması gerektiğini kaydetti.

YİNE NEM BULUTU ÇÖKTÜ

Öte yandan sıcak hava nedeniyle kentin üzerine nem bulutu çöktü.

Nem bulutu nedeniyle uzaklardaki bina ve kenti çevreleyen dağlar görünmedi. Dün de kenti nem bulutu sarmıştı.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.