Antalya Büyükşehir’den üreticilere ücretsiz yapışkan tuzak

Beyaz sinekle mücadeleye renkli yapışkan

Antalya Büyükşehir Belediyesi, örtü altı üretimde bitki zararlılarıyla mücadelede üreticilere destek olmak için yapışkan tuzak dağıtımı yapıyor. Sebzelerin beyazsinek zararlısından korunmasını sağlayan yapışkan tuzaklar Konyaaltı ve Korkuteli’ndeki üreticilere ücretsiz verildi.

Tarım alanlarında zararlılara karşı pestisit uygulamasını (zirai ilaç) azaltmak ve

biyoteknik mücadelenin yaygınlaştırılması konusunda Antalya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Bitkisel Üretim ve Eğitim Şube Müdürlüğü, üreticilere mavi ve sarı yapışkan tuzak desteği sağlıyor. Çiftçilerin korkulu rüyası olan beyazsinek, thiripsler ve yaprak bitleri gibi zararlılar yapışkan tuzakla bertaraf ediliyor.

8 BİN SARI VE MAVİ TUZAK DAĞITILDI

Şu ana kadar üretimin yoğun olarak yapıldığı Korkuteli, Elmalı, Serik, Kaş, Alanya, Finike, Kepez, Gazipaşa, Kumluca ilçelerinde gerçekleştirilen yapışkan tuzak dağıtımı son olarak Konyaaltı’nın Akdamlar Sinan Değirmeni yaylalarında ve Korkuteli Osmankalfalar ile Manay mahallelerinde devam etti. Her iki ilçedeki üreticilere yaklaşık 8 bin mavi ve sarı yapışkan tuzak desteği verildi.

GİRDİ MALİYETİ DÜŞÜYOR

Büyükşehir Belediyesi Bitkisel Üretim Eğitim Şube Müdürlüğü’nde görevli Ziraat Mühendisi Hatice Parlak, “Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in yerelden kalkınma hedefiyle biyoteknik mücadeleyi yaygınlaştırarak, tarladan sofraya güvenilir kaliteli ürün elde etmesini sağlamak ve üreticilerin iş gücünü, girdi maliyetlerini düşürmeyi hedefliyoruz. Sarı yapışkan tuzakları; beyaz sinek, mavi yapışkan tuzaklar ise trips mücadelesinde kullanılıyor” diye konuştu.

BAŞKAN BÖCEK ÇİFTÇİYE SAHİP ÇIKIYOR

Akdamlar yaylasında üreticilik yapan Ramazan Yılmaz, yapışkan sinek tuzakların maliyet ve iş gücünü azaltacağını söyleyerek, “Örneğin beyaz sinekle mücadele için yılda beş kez ilaçlama yapıyorsam, yapışkan tuzakları serama astığım zaman yılda bir ya da iki kez ilaçlama yapacağım. Maliyet ve işçilik gideri düşecek. Hem ürünlerin hem de tüketicinin sağlığını korumuş olacağız. Muhittin Böcek Başkanımızın çiftçilere ve bölge halkına sahip çıkmasından çok memnunuz” dedi.

HASTALIK VE ZARARLILARLA MÜCADELE

Tarımsal üretimde biyoteknik mücadelenin çok doğru bir karar olduğunu belirten Akdamlar Mahalle Muhtarı Osman Yılmaz, şunları söyledi: “Yapışkan tuzaklar sayesinde seralarda zirai ilaçlamayı azaltarak biyolojik mücadele vereceğiz. Hastalık ve zararlılarla mücadele edilmesi amacıyla sarı ve mavi yapışkan tuzakları seralarımıza asacağız. Büyükşehir Belediyesi’nin ücretsiz tarım destekleri için teşekkür ederiz.”

VERİM KAYBI OLMAYACAK

Sinan Değirmeni mevkiinde domates üreticiliği yapan Mehmet İşçi de “Kimyasal ilaçları az kullanacağız. Tuzaklar sayesinde domatesin üzerinde kalıntı lekelenme olmayacak. Daha kaliteli ürün elde edeceğiz” dedi.

Sera ve narenciye ile uğraşan Muhammet Yılmaz da “Beyaz sinek, serada verim kaybına neden oluyor. Yapışkan tuzakların biz çiftçilere maliyet açısından, ürünlerimize de sağlık açısından çok faydası olacak. Büyükşehir Belediye Başkanımız Muhittin Böcek biz çiftçilere her zaman destek oluyor teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.