Antalya Büyükşehir Gençlere Yol Arkadaşlığı Yapıyor

Büyükşehir Belediyesi’nin üniversite adaylarına tercih desteği sürüyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi, üniversite tercihi yapacak adaylara yol arkadaşlığı yaparak ücretsiz tercih desteği veriyor. Konyaaltı, Kepez ve Muratpaşa ilçelerinde 4 farklı noktada verilen ücretsiz danışmanlık hizmeti adayları memnun ediyor.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, üniversite sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından 4 farklı noktada tercih danışmanlığı hizmeti vermeye başladı. Antalya Büyükşehir Belediyesi Atatürk Sanat Eğitim Merkezi (ATASEM) Uncalı, Yenimahalle, Çaybaşı ve Lara Kurs Merkezlerinde uzman rehber öğretmenler tarafından yürütülen ücretsiz danışmanlık hizmeti, 5 Ağustos’a kadar devam edecek.

UZMANLARLA TERCİH

Üniversite tercihini yapmak için Uncalı ATASEM’e gelen adaylara rehberlik sağlayan danışman Ayben Şahinsoy “Öğrencilere meslekler hakkında bilgiler veriyoruz. Üniversitelerin hangi koşullarda öğrenci aldıkları yönündeki bilgileri tercih yapacak olan adaylara aktarıyoruz. Onların bu yolculuğunda yol arkadaşı olarak isteklerine göre en iyi tercihleri yapmalarını sağlıyoruz ”dedi.

ÖĞRENCİLER MEMNUN

Üniversite tercih desteğinden yararlanmak için Yeni Mahalle Kültür Merkezine gelen Ezgi Dikmen ise “Bura hocalarımız bize üniversiteler hakkında detaylı bilgiler verdi. Taban puanları, başarı sıralaması ve öğrenci yerleştirmede baz alınan diğer faktörlerü konuştuk. Rehber öğretmenlerimiz bize oldukça yardımcı oldu. Bu sayede doğru bir tercih yaptığıma inanıyorum” diye konuştu.

5 AĞUSTOS’A KADAR DEVAM EDECEK

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin uzman rehber öğretmenler eşliğinde verdiği ücretsiz üniversite tercihi desteği Konyaaltı Uncalı Kurs Merkezi, Kepez Yenimahalle Kurs Merkezi, Muratpaşa Çaybaşı Kurs Merkezi ve Lara Kurs Merkezi’nde tercihlerin son günü olan 5 Ağustos’a kadar devam edecek.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.