Anne çocuk el ele KO-MEK’te

Halk üniversitesi KO-MEK’te yaz döneminin başlamasıyla birlikte artık anneler çocuklarıyla kurs merkezlerine gelmeye başladı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitim Kurslarında (KO-MEK) okulların tatil olmasıyla birlikte anneler ve çocuklar birlikte eğitim almaya başladı. Gençlere yönelik sosyokültürel faaliyetler düzenleyen KO-MEK, çocuk oyun odalarını bu yaz döneminde de unutmadı. Bir halk üniversitesi olan KO-MEK, Anne Çocuk Atölyesi projesiyle yetişkin kursiyerlere sanat ve meslek eğitimi vermenin yanı sıra çocuklarımızın aileleriyle beraber eğlenerek öğrenme ve pratik bilgileri kazanmaları için sınıfları yeniden açtı.

ÇOCUKLAR BU KURSU ÇOK SEVDİ

37-72 ay yaş grubu arasındaki çocukların anneleriyle birlikte katıldığı yaz atölyelerinde usta eğitmenler tarafından birbirinden farklı etkinlikler düzenlenerek çocukların hem eğlenmesi hem de öğrenmesi sağlanıyor. Her sabah kursun yolunu tutan minik kursiyerler anneleriyle birlikte sınıf ortamında farklı etkinlikler yaparak birlikte kaliteli vakit geçirmenin mutluluğunu yaşıyor.

BİREYSEL BECERİLERİ GELİŞİYOR

12 ilçede uygun ortamın olduğu tüm kurs merkezlerinde açılan anne çocuk atölyesinde çocuklar gün boyunca hem eğleniyor, hem de günlük hayatta işlerine yarayacak pek çok şeyi öğrenmenin tadını çıkarıyor. Anne Çocuk Yaz Atölyeleri; Çocukların bilişsel, duyusal ve psiko-motor yönden gelişimlerini dikkate alan; öğrenci merkezli yöntem ve teknikleri kullanmayı öngören; araştıran, sorgulayan, yorumlayan, işbirliği yapan, bireysel farklılıkları göz önünde bulunduran ölçme ve değerlendirmeye yer veren esnek çerçeve öğretim programı anlayışını benimiyor.

ANNELER ÇOCUKLARDAN DAHA HEYECANLI

Anne çocuk atölyesine katılan Kübra Genç, “Buraya ilk defa katılıyoruz, çocuklar çok memnun oldular buraya birlikte gelmemizden. Daha önceden anaokuluna tek başlarına gitmişlerdi. Burada yaptıklarını akşam evde babasına heyecanlı bir şekilde anlatıyor. KO-MEK’in yaptığı bu etkinlik hem bizim için hem de çocuklar için yeni bir heyecan oldu” dedi. Anne çocuk KO-MEK’te etkinliğine katılan bir diğer anne Hilal Akçay ise “Ben buraya zaten kursa geliyordum ama kızım Elif Sena ile gelmek farklı bir heyecan oldu. Burada yaptıklarımız bizim için de farklı bir deneyim oldu” ifadesini kullandı. Son olarak konuşan Ayla Kaya da “Kızım Asya ile buraya gelmekten çok memnunuz. Evde bu kadar birlikte etkinlik yapamıyoruz burada birlikte daha kaliteli vakit geçiriyoruz. Bize bu imkânı sağlayan KO-MEK’e çok teşekkür ederim” sözleriyle duygularını ifade etti.

YAZ ATÖLYESİ PROJESİNİN İÇERİĞİ

Anne çocuk yaz atölyesinin amacı 37-72 ay yaş arasındaki çocuklara aileleri ile birlikte yaptığı eğlenceli etkinliklerle görsel ve el becerileri kazandırarak gelişimlerini sağlamak. Eğitimler 27 Haziran-29 Temmuz 2022 yılı Pazartesi-Salı- Perşembe-Cuma günleri saat 10:00-15:00 arası verilecektir. Eğitimlerde 1. Grup 10:00 – 12:00 saatleri arası yapılacaktır. 2. Grup ise 13:00 – 15:00 saatleri arası yapılacaktır. Ayrıca tüm etkinliklerde Türk kültürünü öğrenmek ve yaşatma amacı olacak şekilde etkinlikler yapılmaktadır.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.