Ankutsan ISO 500’de Adım Adım Zirveye Koşuyor

ANKUTSAN, İSO Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu araştırması 2021 sonuçlarına göre 52 basamak yükselerek, Türkiye’nin en büyük sanayi şirketleri içerisinde 212’nci sırada yer aldı.

Kurulduğu 2002 yılından günümüze dek her geçen yıl; yatırım, üretim, ihracat ve istihdamını katlayarak arttıran ambalaj sanayisinin vizyoner, oluklu mukavva kutu sektörünün lider şirketi ANKUTSAN; başarılarına bir yenisini daha ekledi.

İleri teknolojiyle üretim, sürdürülebilir kalite anlayışı ve yenilikçi bakış açısı ile çalışmalarına devam eden ANKUTSAN; tüm sektörlerin kutu ihtiyaçlarına yönelik nitelikli çözümleri sunmaya devam ediyor.

Yüzde yüz yerli sermaye ile Antalya’da kurulduğu günden bugüne sektörüne yatırım yapan ve son yıllarda, oluklu mukavva sektöründe “en fazla yatırım yapan şirket” konumunu koruyan Ankutsan; sektöre yön veren yapısı ile liderlik yolunda hedeflerine emin adımlarla ilerliyor.

2021 yılında da yatırım ve ihracat atılımına devam ederek Türkiye’ye değer katan ANKUTSAN; İSO Türkiye’nin En Büyük 500 Sanayi Kuruluşu 2021 sonuçlarına göre 52 basamak yükselerek, Türkiye’nin en büyük sanayi şirketleri içerisinde 212’nci; araştırmaya katılan Antalya firmaları içerisinde ise en büyük şirket olarak yer aldı.

Sektöründe İhracat Lideri Ankutsan 2022 Yılında Yüzde 77 Büyüme ve 4 Milyar TL Ciro Hedefliyor.

Türkiye’nin dört bir yanında Endüstri 4.0 yaklaşımında kurduğu tesisleri ve ileri teknoloji üretim yöntemleri ile oluklu mukavva sektöründe en hızlı büyüyen şirket olan ANKUTSAN; 1000’den fazla çalışanı; Antalya, Mersin, Ankara, Adana ve Tekirdağ Çerkezköy’de bulunan 6 fabrikası ile yıllık 420.000 ton Oluklu Mukavva Levha ve Kutu, Adana’da yaptığı yeni kağıt fabrikası yatırımıyla birlikte 300.000 ton Kağıt üretme kapasitesine sahip olacak.

Oluklu mukavva kutu sektörünün en büyük ihracatçısı olan ANKUTSAN; Türkiye İhracatçılar Meclisi ilk 1000 ihracatçı şirket (TİM 1000) sonuçlarına göre 503. büyük ihracatçı firma olarak; bu listeye sektörden girebilen tek firma olma unvanını da elinde bulunduruyor. Ankutsan, 2022 yılı için yüzde 77 büyüme ve 4 milyar liralık ciro hedefliyor.

ANKUTSAN’dan Dev Yatırım

Türkiye’nin en büyük 212’nci sanayi şirketi Ankutsan, 60 milyon avro yatırım yaptığı Adana’daki yeni fabrikasının çalışmalarına hızla devam ediyor.

Bu yatırımla birlikte Adana’daki 2. Kağıt fabrikasını açacak olan ANKUTSAN, yeni fabrikasını 2023 yılı son çeyreğinde tamamlamayı hedefliyor. Yeni fabrikasıyla birlikte, oluklu mukavva kutu ve levha üretimi için ihtiyaç duyduğu tüm hammaddeyi kendi üretecek olan ANKUTSAN, en ileri teknoloji donanımıyla kurduğu yeni tesisi ile sektöründe dev bir adım atıyor.

Gücümüzü “Değer Yaratma” Prensibimizden Alıyoruz

ANKUTSAN Yönetim Kurulu Başkanı Rüstem Kesgi; Türkiye’nin en büyük 212’nci sanayi kuruluşu olma başarılarıyla ilgili şunları söyledi: “Bu yıl 20. Yılımız. Serüvenimiz, değerli dostum ve Yönetim Kurulu Başkan Vekilimiz Mustafa Çakal ile birlikte Antalya şehir merkezindeki küçük bir kutu atölyesinde, 2002 yılında başladı. O günden bu güne dek çalışma arkadaşlarımızla birlikte sürekli “değer yaratma” prensibimizle çalıştık. Bugünlere gelebilmemizdeki gücümüzü buradan alıyoruz. İnsanı önceleyen yaklaşımımızla, her zaman uyumlu ve dinamik bir çalışma ortamında yeni başarılara koşuyoruz. Kaynaklarımızı koruyor, en verimli ve çevreci üretimi gerçekleştiriyoruz. Sosyal sorumluluk projelerimizle her zaman örnek oluyoruz. Yatırım, üretim, ihracat ve istihdamda sürekli atılımlarla ülkemizin ekonomisine katma değer sağlıyoruz. Açıklanan ISO 500 araştırması 2021 sonuçlarında geçtiğimiz yıla göre 52 basamak yükselerek 212’nci olduk. Geçmişten bugüne baktığımda emeklerimizin meyvelerini alabildiğimiz için büyük bir mutluluk ve gurur duyuyorum. Bu başarıda payı olan tüm çalışma arkadaşlarıma ve iş ortaklarımıza gönülden teşekkür ediyorum.”

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.