Ankara Erman Ilıcak Fen Lisesi ilk öğrencilerine kapılarını açtı

Rönesans Holding’in yapımını üstlendiği Sincan ilçesinin ilk fen lisesi törenle açılarak Milli Eğitim Bakanlığı’na devredildi

Rönesans’ın 2021 yılında temelini attığı Ankara Erman Ilıcak Fen Lisesi, düzenlenen törenle açıldı. Modern sınıflar ve teknik donanımı yüksek laboratuvarlar ile eğitime başlayacak olan 720 öğrenci kapasiteli okul, Ankara dışındaki öğrencilere de yatılı eğitim imkanı sunuyor.

Rönesans tarafından yapımı üstlenilen Ankara Erman Ilıcak Fen Lisesi, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Ankara Valisi Vasip Şahin, Rönesans Holding Başkanı Dr. Erman Ilıcak ve okulun ilk öğrencilerinin katıldığı törenle açıldı.

2021 yılında Ankara’nın Sincan ilçesinde temeli atılan 24 derslikli Erman Ilıcak Fen Lisesi, 2022-2023 eğitim öğretim yılında 120 öğrenci ile eğitime başlayacak ve 4 yıl içinde tam kapasiteye ulaşacak. Okul kompleksi, 24 derslik, müzik atölyesi, görsel tasarım atölyesi, kütüphane ile 6 adet laboratuvarın yer aldığı ana binanın yanı sıra 230 kişi kapasiteli kapalı spor salonu ve 195 yataklı öğrenci pansiyonundan oluşuyor. Sincan’ın ilk Fen Lisesi olan okulun tüm alanlarında engelli dostu tasarım uygulandı.

“Geleceğe yatırım yapmayı ülkemize ve gençlerimize görevimiz olarak görüyoruz”

Törende bir konuşma yapan Rönesans Holding Başkanı Erman Ilıcak, “Ülke olarak çok daha büyük adımlar atmamız için bize en büyük destek olacak şey bu okullarda okuyan çocuklar, genç nesillerimiz. Onların hayatlarını kolaylaştıracak, daha iyi eğitime, bilime, fen’e ulaşmalarını sağlayacak zeminleri hazırlamanın da biz iş insanlarının görevi olduğunu düşünüyorum. Bu okulun konseptini, bakanlığımızın çok kıymetli mensuplarının katkılarıyla oluşturduk. Sayın Ankara Valimiz ile Malatya’daki görevi sırasında da Malatya’ya bir fen lisesi kazandırma onurunu yaşamıştık. Bugün de Ankara’da bu okulu birlikte açma fırsatı bulduk. Buradan herkese teşekkür ediyor, hayırlı olmasını diliyorum.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Rönesans Holding Başkanı Erman Ilıcak’a teşekkür plaketi takdim etti. Öğrencilerle birlikte kurdele kesilerek okul açıldı.

Okul kompleksi 3 ana yapıdan oluşuyor

Erman Ilıcak Fen Lisesi, 19.900 m² kampüs alanı içerisinde 16.320 m² üzerine kuruldu. Toplam 720 öğrencinin eğitim-öğretim hayatına dahil olacağı kampüs içerisinde basketbol sahası, voleybol sahası, kapalı spor salonu ve yurt bulunuyor.

8688 m²’den oluşan ana eğitim binasında 24 derslik, 1 adet müzik atölyesi ve 1 adet görsel tasarım atölyesi yer alıyor. Fizik, kimya, biyoloji, future class lab, robotik kodlama, bilgisayar laboratuvarı olmak üzere 345 m² alana sahip 6 adet laboratuvar, yeni nesil ihtiyaçlar göz önüne alarak hazırlandı.

200 kişilik yemekhane ve kantin, doğal ışık alacak şekilde, açık teneffüs alanı ile doğrudan bağlantılı olarak tasarlandı. 215 kişi kapasiteli konferans salonu ve amfi alanları bina içerisindeki sosyal yaşamı canlandırma amacına ek olarak ve iklim koşulları düşünülerek 2000 m²’lik kapalı teneffüs alanlarına bağlandı. 1504 m² içerisinde 230 taraftar kapasitesi bulunan Kapalı Spor Salonu, doğal ışık alacak şekilde planlandı.

Çevre illerden gelen öğrencilerin eğitim almasına imkan sağlayan 195 kişi kapasiteli yurt ise 3’er kişilik odalarda, her öğrencinin ayrı alanı olacak şekilde tasarlandı. Etüd, Dinlenme ve Bilgisayar Odalarının yanı sıra kondüsyon salonları ile öğrencilerin bütünsel sosyal ihtiyaçları göz önüne alındı.

Rönesans’ın odağında gençler ve eğitim var

Rönesans, Türkiye’nin dört bir yanında toplumsal kalkınmayı desteklerken, odağına gençler ve eğitimi alıyor. “Bilginin üstünlüğü”ne olan inançla fen liseleri ve meslek yüksek okullarının sayılarının artırılmasını önemseyen Rönesans, geçtiğimiz yıl da Malatya’da Erman Ilıcak Fen Lisesi’ni tamamlayarak eğitime kazandırdı.

Gençlerin gücüne ve azmine inanarak bugüne kadar 11 bin üniversite öğrencisine karşılıksız burslarla destek olurken, kurduğu 7eğitim kurumunda 13 bin 500 öğrencinin eğitim görmesine katkı sağladı. Bu yıl sekizincisi düzenlenen “Sürdürülebilir Geleceği Tasarla” üniversiteler arası fikir, tasarım ve proje yarışması, gençleri dünyamızın geleceği ile ilgili sorumluluğa ortak ederek, onların yaratıcılığını destekliyor. Pusula “Geleceğin Başlangıcı” programı ise üniversiteden yeni mezun olan gençlerin gelecek ile ilgili kaygılarını azaltmak, eğitim hayatı ile iş hayatı arasındaki geçişlerini kolaylaştırmak üzere tasarlanmış bir istihdam ve mentorluk programı olarak her yıl yüzlerce yeni mezunu Rönesans Holding’de iş hayatı ile tanıştırıyor.

Rönesans Holding Başkanı Dr.Erman Ilıcak, 2021 yılında gençler, eğitim ve kadınların güçlendirilmesi alanlarında Rönesans’ın yaptığı bağış ve projeler ile Capital Gönlü Zengin İş İnsanları Listesi’nde ikinci sırada yer aldı. Rönesans, topluma değer katan, çözüm odaklı, gelişime, yeniliğe açık ve sürdürülebilir sosyal sorumluluk projeleri ile 2014 yılından beri listede ilk 10’da, Dr. Erman Ilıcak 2019’dan beri de listede ilk 3’te yer alıyor.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.