Anestezi ile Beyin Cerrahisi Yoğun Bakım üniteleri baştan sona yenilendi

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi (EÜTF) Hastanesi Anestezi Yoğun Bakım ile Beyin Cerrahisi Yoğun Bakımı Ünitelerinin fiziki ve teknolojik altyapıları baştan sona yenilendi. EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak’ın da katıldığı törenle hizmet vermeye başlayan üniteler, sağlık hizmetlerinin kalitesini artırmanın yanı sıra akademik faaliyetlere de önemli katkılar sunacak. EÜTF Hastanesinde yenileme çalışmalarına devam edeceklerini söyleyen Rektör Budak, “Araştırma üniversitemizin toplumla en yoğun buluştuğu birimlerinden olan ve A Plus niteliği taşıyan Hastanemizin daha verimli hizmet sunması için var gücümüzle çalışmayı sürdüreceğiz” dedi.

Türkiye’nin en büyük üniversite hastanelerinden biri olan EÜTF Hastanesinde altyapıları yenilenen Anestezi Yoğun Bakım Ünitesi ile Beyin Cerrahisi Yoğun Bakımı Ünitesi düzenlenen törenle hizmete açıldı. Törene, EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, Rektör Yardımcısı ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cemil Gürgün, EÜTF Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Özgür Çoğulu, Beyin ve Sinir Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Prof. Dr. Taşkın Yurtseven, Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Meltem Uyar, Fakülte ve Hastane yönetimi ile öğretim elemanları katıldı.

“Ünitemiz çağın koşullarına uygun hale getirildi”

İlk olarak Anestezi Yoğun Bakım Ünitesinde düzenlenen törende konuşan Rektör Budak, “Bugün, sağlık altyapımızın kuvvetlendirilmesinde güçlü bir adım daha atmış olmanın mutluluğunu sizlerle paylaşıyoruz. Yoğun bakım servisinin eksiklerinin giderilmesi için yoğun bir mesai gerçekleştirdik. Havalandırma sistemi ve yapısal eksiklikleri gidererek yoğun bakımı adeta yeniden inşa ederek gerekli Validasyon raporunu da aldık. Ünitemizde çağın koşullarına uygun olarak hizmet vermenin ayrıcalığını yaşayacağız” dedi.

Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Meltem Uyar ise “Anestezi yoğun bakımımız, ülkemizdeki genel yoğun bakımlar arasında kıdemli ve saygın bir yere sahip. 1985 yılından beri toplumumuza kesintisiz hizmet veriyoruz. Hocalarımız içerisinden iki kez Türk Yoğun Bakım Derneği Başkanı çıktı. Geniş kapasitesi ve tecrübeli kadrosuyla hastanedeki tek erişkin genel yoğun bakımıyız. Başta acil hastalar olmak üzere branş yoğun bakımlarda ve servislerde bakılamayan tüm kritik hastalara hizmet veriyoruz. Birimimiz, toplumumuzda önemli bir ihtiyaç olan organ nakli konusuna da büyük destek vererek kadavra, donör çıkarmayı kendine misyon edinmiş ve bu konuda defalarca Türkiye çapında ödüle layık bulunmuştur. Bugün yoğun bakımımızın, Rektörlüğümüzün ve Başhekimliğimizin verdiği maddi ve manevi destekler ile Sağlık Bakanlığının altyapı ve üstyapı kriterlerine tam uyum sağlamasının mutluluğunu yaşıyoruz. Anestezi yoğun bakım, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da sahip olduğu mesleki sorumluluk bilinciyle görevini eksiksiz yerine getirmeye devam edecektir” dedi.

“Çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz”

Beyin Cerrahisi Yoğun Bakımı Ünitesinin de açılışını yapan Rektör Budak, “Beyin Cerrahisi Yoğun Bakımı Ünitemizde, eksiklerin giderilmesi, iklimlendirme ve izolasyon odalarının yenilenmesi için yoğun bir mesai harcayarak çağın koşullarına uygun hale getirdik. Daha sağlıklı bir toplum inşasında üniversite olarak yürüttüğümüz çalışmalara hız kesmeden devam edeceğiz. Ünitemiz, hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Beyin ve Sinir Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Prof. Dr. Taşkın Yurtseven ise “Kliniğimizdeki aksaklıklarının giderilmesi konusunda başta Rektörümüz Prof. Dr. Necdet Budak olmak üzere; dekanımız, başhekimimiz ve diğer hocalarımızın da katkısıyla bir takım yenilenme çalışmaları yapıldı. Bu yenileme çalışmaları, sonuçlarını hemen verdi. Bu süreçte ameliyathanelerin de iklimlendirme sistemleri baştan yapılarak yoğun bakım şartları optimize edildi. Bu yatırımlar için başta Rektörümüz Prof. Dr. Necdet Budak olmak üzere; dekanımız, başhekimimiz ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.