Anayasa Mahkemesi’nden ‘Millet’ kararı

Anayasa Mahkemesi Millet Partisi’nin, “Millet İttifakı” isminin kullanılmaması için yaptığı başvuruyu reddetti

Millet Partisi’nin “Millet İttifakı” partilerinin tüzel kişilik adı olan “Millet” sözcüğünü kullanmasının hukuka aykırı olduğu gerekçesiyle Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) yaptığı başvuru reddedildi.

BBC News’in aktardığı habere göre Millet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Rafet Kaya, başvuru sırasında siyasi parti siciline kayıtlı bulunan siyasi partilerin isimlerinin, amblemlerinin, rumuzlarının, rozetlerinin ve benzeri işaretlerinin aynen veya karıştırılmasına neden olacak şekilde başka siyasi parti tarafından kullanılamayacağının hüküm altına alındığını hatırlatarak, Millet Partisi’nin isminin başka siyasi partiler grubu tarafından kullanıldığını söylemişti.

Kaya,“6’lı masayı oluşturan siyasi partilerimiz, Millet Partisi yetkililerince muhtelif zamanlarda nezaketle yapılan ikazları dikkate almamışlardır.”demişti.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.