“Anadolu’nun Liderleri” Antalya’da buluştu

Çatısı altında 30 federasyon ve 286 dernek üzerinden 50 bini aşkın şirketin bulunduğu TÜRKONFED’in “Anadolu’nun Liderleri Buluşması” Antalya’da gerçekleştirildi.

ANTALYA (İGFA) –Türkiye’nin gönüllük esasıyla bir araya gelmiş en kapsayıcı bağımsız iş dünyası örgütü Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu’nun (TÜRKONFED), “Anadolu’nun Liderleri Buluşması” Antalya’da yapıldı.

TÜRKONFED Bölgesel Yapılanma ve Derinleşme Komisyonu’nun ev sahipliğinde gerçekleştirilen Anadolu’nun Liderleri Buluşması’na Türkiye’nin dört bir yanından iş insanları katıldı.

İki gün boyunca düzenlenen toplantılarda, bölgelerdeki sorunlar ve çözüm önerileri konuşulurken, karşılıklı görüş alışverişinde de bulunuldu.

Üye tabanı ile enerji dışındaki toplam dış ticaretin yüzde 83’ünü, tarım ve kamu dışı kayıtlı istihdamın yaklaşık yüzde 55’ini sağlayan TÜRKONFED’in Anadolu’nun Liderleri Buluşması’nda, Türkiye’nin içerisinde bulunduğu sıkıntılı ekonomik süreçten ancak Anadolu’nun ve sivil toplumun gücüyle çıkabileceğine vurgu yapıldı.

Marmara ve İç Anadolu Sanayici ve İş Dünyası Federasyonu (MARSİFED) Başkanı Ramazan Kaya’nın da hazır bulunduğu toplantıda konuşan ve yeni dönemde Anadolu’nun sesinin daha çok duyulacağı yeni bir rota belirlediklerini belirten TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Sönmez, “Anadolu’nun kalkınma dinamiklerini, Anadolu iş insanının rekabetçilik gücünü, ortak akıl ve ortak bir vizyon çerçevesinde Türkiye Hayalimize ulaşacak politika ve aksiyona dönüştüreceğiz. Hayalimizdeki Türkiye’yi sivil toplum ile birlikte inşa ederken; Anadolu’yu kalkınmanın itici gücü yapacağız” dedi.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.