Anadolu Hayat Emeklilik’in Aktif Büyüklüğü 57,8 Milyar TL’ye Ulaştı

Anadolu Hayat Emeklilik, 2022 yılının ilk çeyrek finansal sonuçlarını açıkladı. Çocuğum için BES ürünü ile 18 yaş altı katılımcı segmentinde sektör liderliğini sürdüren şirket, geçen yılın aynı dönemine göre aktif büyüklüğünü yaklaşık yüzde 62 oranında artırdı.

Anadolu Hayat Emeklilik, 2022 yılının ilk çeyrek finansal sonuçlarını açıkladı. Bireysel emeklilik ve hayat sigortası sektörlerinin, dünya genelindeki ve Türkiye’deki enflasyonist baskılara rağmen büyümeye devam ettiğini açıklayan Anadolu Hayat Emeklilik Genel Müdürü Murat Atalay, “Şirketimiz bu dönemde sektöre paralel olarak, büyüme ivmesini sürdürdü. Aktif büyüklüğümüz 57,8 milyar TL seviyesine ulaşırken, özkaynaklarımız 2,1 milyar TL’yi aştı. Net kârımız 189,3 milyon TL düzeyinde gerçekleşti. Emeklilik Gözetim Merkezi’nin 31 Mart 2022 tarihli verilerine göre gönüllü bireysel emeklilik ve otomatik katılım toplamından oluşan Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) fon büyüklüğümüz yıl başına göre yüzde 11,5 oranında artarak 48,3 milyar TL’ye ulaştı” diye konuştu.

“18 yaş altı BES katılımcı sayısında 90 bini aştık”

18 yaş altı BES segmentinde en çok tercih edilen şirket olarak hızlı büyümeye devam ettiklerini ifade eden Atalay, “2022 yılının ilk çeyrek sonu verilerine göre; 18 yaş altı katılımcı sayısında 90 bini aştık, fon büyüklüğünde ise yaklaşık 190 milyon TL seviyesine ulaştık. Ülkemizde giderek artmakta olan tasarruf bilinci doğrultusunda önümüzdeki dönemde daha çok ebeveynin çocuklarını BES’e dahil etmek için harekete geçeceğini tahmin ediyoruz. 2022 yılının ilk çeyreği, dijitalleşme yol haritamızı hız kesmeden takip ettiğimiz bir dönem oldu. BIST Sürdürülebilirlik Endeksi’ne kabul edilen ilk sigorta ve emeklilik şirketi olarak sürdürülebilirlik konusundaki çalışmalarımıza devam ettik. Giderek artan tüketim dünyasında atık miktarını azaltmayı hedefleyen, sürdürülebilir gelecek için başlattığımız ‘İleri Dönüşüm Hareketi’ kapsamında ilham veren fikirleri, sosyal medya hesabımız üzerinden paylaştık. Anadolu Hayat Emeklilik olarak müşteri deneyimi, dijitalleşme ve sürdürülebilirlik vizyonumuz doğrultusunda, ülke ekonomisine katkıda bulunmaya ve müşterilerimizin tasarruf yapma alışkanlıklarını zenginleştirmeye devam edeceğiz” dedi.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.