Amazon’da 9 bin kişilik işten çıkarma daha

Yılın başlarında 18 bin kişiyi işten çıkartan ABD merkezli Amazon, ekonomik belirsizliğin ve teknoloji sektöründeki krizin devam etmesiyle, 9 bin kişinin daha çıkartılacağını duyurdu.

Teknoloji devi Amazon’un CEO’su olan Andy Jassy, çalışanlarıyla paylaştığı bir mesajda, 9 bin kişilik işten çıkarma kararının operasyon planından ve ekonomiyle ilgili belirsizlikten kaynaklandığını söyledi.

‘BELİRSİZLİK GÖZ ÖNÜNE ALINDIĞINDA…’
Jassy, “İçinde bulunduğumuz belirsiz ekonomi ve yakın gelecekte var olan belirsizlik göz önüne alındığında, maliyetlerimizde ve çalışan sayımızda daha düzenli olmayı seçtik” ifadelerini ekledi. Ekonomik sıkıntılar nedeniyle işe alımlara geçen yıl kasımda ara verme kararı aldığını açıklayan Amazon, ocak ayında 18 bin çalışanının işine son vermişti.

TEKNOLOJİ SEKTÖRÜNDE ‘KIYIM DALGASI’
Koronavirüs salgını sırasında personel sayısını ciddi ölçüde işe alımlar yapan teknoloji şirketlerinde kıyım dalgası sürüyor. Yükselen enflasyon ve resesyon beklentisi kaygılara sebep olurken, özellikle ABD merkezli teknoloji şirketleri, geçtiğimiz seneden bu yana binlerce kişiyi işten çıkarma ya da yeni işe alımlara ara verme kararı almaya başlamıştı.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.