Amazon 75 bin kişiyi işe alacağını açıkladı

E-ticaret devi Amazon geçen hafta 100 bin kişiyi işe alacağını açıklamasının ardından bu hafta da 75 bin kişiyi daha işe alacağını açıkladı.

Amazon, corona virüsü pandemisi sırasında artan talebi karşılamak için geçtiğimiz hafta 100 bin kişinin işe alınacağını duyurmuştu.

Reuters’ta yer alan habere göre, şirket yaptığı yeni açıklamada, tam zamanlı ve yarı zamanlı olmak üzere 75 bin kişinin daha işe alınacağını belirtti.

ABD’DE TARTIŞMA YARATTI

Tesisleri kapatma çağrıları karşısında Amazon’un daha fazla insanı işe alacağını açıklaması ABD’de tartışma yarattı.

Şirket ise, çeşitli bölgelerde yer alan depolarında personeller için sürekli kontrol yapıldığını ve virüse karşı önlem alındığını açıkladı.

EK ÜCRET DE ÖDENECEK

Öte yandan yetkililer tarafından işçilere, saatlik olarak ödenen 15 doların üzerine ek 2 dolar daha ödeneceği belirtildi.

Yetkililer, daha önce açıklandığı 100 bin işçi alımının tamamen dolduğunu, buna ek olarak yeni personel ilanı açıldığını ifade etti.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.