Altın Güvercin Beste Yarışması 23’üncü kez sanatseverlerle buluştu

Türkiye’nin pop müzik alanında geleneksel ilk ve tek beste yarışması olan Kuşadası Altın Güvercin Beste Yarışması 23’üncü kez sanatseverlerle buluştu.

6 yıllık bir aranın ardından geçtiğimiz yıl Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla Kuşadası Belediyesi ve Kuşadası Altın Güvercin Kültür Sanat ve Tanıtım Vakfı (KUSAV) tarafından yeniden düzenlenen Altın Güvercin Beste Yarışması bu yıl ünlü sanatçıların halk konserleri ve zengin programıyla festvial havasında geçiyor.

Tüm pandemi önlemlerinin alındığı Altın Güvercin Beste Yarışmasının ikinci gününde sahne alan ve halk konseri veren Berkay, daha önce Altın Güvercin’de yarıştığını ve elendiğini açıkladı. Kendisinin yarıştığı yıl jüride yer alan isimlere esprili bir dille gönderme yapan Berkay; „O gün elendiğim Altın Güvercin’de bugün jüri üyesi olmak ve Kuşadası’nda halk konseri vermek, benim için çok değişik bir duygu. O gün jüride yer alanlara söylemek istediklerim var tabii ama şimdi kalsın. Ben bu yıl yarışmacılara jüri üyesi olarak haksızlık yapmamaya çok özen gösterdim“ dedi.

blank

“PANDEMİ ÖNLEMLERİ ALINARAK KONSERLER DEVAM ETMELİ, 100 BİN KİŞİ MÜZİK SEKTÖRÜNDE EKMEK YİYOR“

Konser öncesi Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Berkay, „Müzik sektöründe 100 bin kişi çalışıyor, ekmek yiyor. Işıkcısı, sescisi, tonmasteri, güvenliği, valesi, o kadar çok insan var ki bir konserde çalışan. Bu sektör, 6 aydır çalışamıyor. Gerçekten 6 aydır çok zor durumdalar. Sadece benim yanımda 27 kişi çalışıyor. Kendim için hiç bir endişem yok ama yanımda çalışan 27 kişi için konserlere devam etmem gerektiğini düşünüyorum. Tüm önlemler alınarak konserler devam etmeli“ şeklinde konuştu.

“MASKEMİ BİR ANLIĞINA ÇIKARDIM, HABERLER ABARTILIYDI“

Gazetecilerin maskesiz fotoğraflarına yönelik sorularını cevaplayan Berkay, „Bir yanımda eşim, diğer yanımda evime 7/24 giren, her daim yanımda olan Özgür Aras vardı. Bir anlığına maskemi çıkardım. O zaman fotoğrafları çekmişler. Böyle haberler çıktı, canları sağolsun yapanların ama bu biraz abartıldı. Her şeyden önce benim iki tane kızım var. Onlar için çok dikkatli olmak zorundayım. Asla, böyle bir ihmal yapmam. Yanımdakiler, biri karım, diğeri sürekli yanımda olan Özgür Aras olduğu için bir anlık çıkardım“ dedi.

MÜZİK ENDÜSTRİSİNE ÖNEMLİ İSİMLERİ KAZANDIRAN ALTIN GÜVERCİN, BİR ÇOK SANATÇI İÇİN DÖNÜM NOKTASI OLMUŞTU

Birincisi 1986 yılında düzenlenen ve yıllar içerisinde geleneksel hale gelen Altın Güvercin Beste Yarışması’nı ilk kez Fatih Erkoç “Yol verin a dostlar” şarkısı ile kazanmıştı. 22 kez gerçekleştirilen Altın Güvercin Beste Yarışması bu süre içerisinde; Fatih Erkoç dışında Harun Kolçak, Aşkın Nur Yengi, Cem Karaca, Asya, Eda-Metin Özülkü, İzel-Çelik-Ercan, Bora Ayanoğlu, Suavi, Burak Uçkun, Mert Erken, Şebnem Özsaran, Tayfun Duygulu, Işın Karaca, Ferhat Göçer, Burak Uçkun, Caner Yemez, Cem Doğangil, Alper Kömürcü, Hale Özbaş, Nilgün Yavaşoğlu, Nermin Kurban ve Neslihan Demirtaş gibi önemli isimleri Türk müzik dünyasına kazandırdı.

FİNAL JÜRİSİNDE SANAT DÜNYASININ EN ÖNEMLİ İSİMLERİ YER ALIYOR

Kuşadası Altın Güvercin Beste Yarışması’nın bugün Kuşadası Altın Güvercin Amfi Tiyatro’da gerçekleşecek olan finalinin jürisi de belli oldu. Jüride müzik, televizyon ve şov dünyasının önemli isimlerinden Okan Bayülgen, Tuna Kiremitçi, Berkay, Ahmet Güvenç, Ali Rıza Türker, Cihan Okan, Metin Özülkü, Şebnem Özsaran, Güliz Ayla, Mehtap Meral yer alıyor.

Jürinin değerlendirmesi sonucunda birinci olan besteciye Altın Güvercin ve 50.000 TL, ikinci besteciye Gümüş Güvercin ve 30.000 TL, üçüncü besteciye ise Bronz Güvercin ve 20.000 TL para ödülü verilecek.

23. YIL ONUR ÖDÜLÜNÜ BUGÜN ALACAK OLAN EROL EVGİN, VERECEĞİ HALK KONSERİYLE KUŞADASI, İZMİR VE AYDIN’DAN GELEN SEVENLERİYLE BULUŞACAK

Altın Güvercin Beste Yarışmasının gelenekselleşen Onur Ödülü ise bu yıl KUSAV Onur Ödülü adıyla ünlü pop müzik sanatçısı Erol Evgin’e verilecek. Yarışmanın final gecesinde Türkiye’nin en sevilen şarkıcı ve bestecilerinden olan Erol Evgin vereceği bir konserle Kuşadalılarla buluşacak.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.