Alman otomobil devi Volkswagen yatırım için Türkiye’yi tercih etti

Manisa’da 1 milyar 300 milyon avroluk yatırımla dev bir fabrika kurulacak. Volkswagen Ferit Şahenk’in sahip olduğu Doğuş Grubu’na distribütörlük vermeyecek.

Türkiye’ye dev bir yatırım daha geliyor. Alman otomobil devi Volkswagen fabrika için Manisa’yı seçti. Dev fabrika için Türkiye’ye 1 milyar 300 milyon avroluk yatırım yapılacak.

5 bin kişiye istihdam sağlayacak fabrikada, elektrikli Passat dahil pek çok model üretilecek. Dev yatırımla ilgili anlaşmayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Almanya Başbakanı Angela Merkel açıklayacak.

Doğuş Oto devre dışı kalacak

Yalnızca fabrika inşa etmeyecek olan Volswagen kendi satış sistemini de kuracak. Volkswagen Ferit Şahenk’in sahip olduğu Doğuş Grubu’na distribütörlük vermeyecek. Doğuş Oto devre dışı kalacak.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.