Allianz Teknik KOBİ’lere afete hazırlık eğitimi verdi

KOBİ’ler, Türkiye’nin ilk akredite deprem ve yangın test ve eğitim merkezi olan Allianz Teknik’te, Uygulamalı Afet Farkındalığı Eğitimi aldı.

Türkiye’deki en önemli risklerin başında gelen deprem ve yangına yönelik bireysel, kurumsal ve toplumsal risk farkındalığını artırma hedefiyle faaliyetlerini sürdüren Allianz Teknik Deprem & Yangın Test ve Eğitim Merkezi’nde KOBİ’lere eğitim verildi. KOBİ’lerin afetlere hazırlık süreçlerine ve afet sonrasında iş hayatına hızla dönmelerine destek vermeyi amaçlayan Sağlam KOBİ projesi kapsamında, KOBİ’ler Türkiye’nin ilk akredite deprem, yangın test ve yangın eğitim merkezi olan Allianz Teknik’te bir araya geldi.

Risk Mühendisliği ve Allianz Teknik Direktörü Dr. Ceyhun Eren’in liderliğinde gerçekleşen etkinlikte; temel deprem ve yangın farkındalığını artırmaya yönelik, teorik ve uygulamalı eğitimler verildi. Eğitimlerde özel olarak tasarlanmış simülasyon alanları da kullanılırken, tüm katılımcıların deprem ve yangınların fiziksel ve psikolojik etkilerini deneyimlemesi sağlandı.

Allianz Türkiye, KOBİ’lerin afet farkındalıklarını artırmak ve dayanıklılıklarını güçlendirmek amacıyla 2013 yılında hayata geçirilen Sağlam KOBİ projesi kapsamında eğitim ve uygulama desteği sağlıyor. Deprem laboratuvarı, deprem simülasyon salonu, yangın simülasyon odası, yağmurlama sistemi aktivasyon odası, yangın pompa odası, duman kaçış simülasyon odası, temiz yangın simülasyonu ve yangına tepki laboratuvarı gibi bölümlerden oluşan Allianz Teknik’te, bugüne kadar 20’nin üzerinde kurumdan bine yakın kişiye uygulamalı eğitimler verildi.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.