Ali Koç’tan Aziz Yıldırım’a: Siz de Fenerbahçe’den büyük değilsiniz

Fenerbahçe’de seçim heyecanı resmen başladı. Sarı-lacivertli kulübün 2 gün sürecek kongresinde start verildi. Fenerbahçe başkan adayı Ali Koç şu anda konuşmasını yapıyor.

Ali Koç’un konuşmasından satır başları

Sayın başkanımız ve yönetim kurulumuz, değerli kongre üyelerimiz, bizi ekranları başında takip eden sevgili Fenerbahçeliler, basın mensupları.

Herkesi sevgi ve saygıyla selamlıyorum.

Konuşmama başlamadan önce dün şehit olan askerlerimizi anıyorum. Mekanları cennet olsun…

Sayın başkanım sadece Fenerbahçe için değil, Türk sporu için büyük hizmetleriniz oldu. Hayatınızı Fenerbahçe’ye vakfetme, stat, salonumuz.

Ben de size ve yönetimlerinize minnettarım.

3 Temmuz’da ödediğiniz bedel, dimdik duruşunuz, ‘kaçtı’ derken Türkiye’ye dönmeniz, bizlere verdiğiniz cesaret tüm Türkiye’ye örnek olmuştur.

Fenerbahçe camiası 3 Temmuz’da o alçak FETO saldırısında dimdik durmayı öğrenmiştir. ‘Ne şikesi memleket elden gidiyor’ sözünü biz anladık ama bu ülkenin anlaması biraz geç oldu.

Aklı olan her Fenerbahçeli, size daima müteşekkir olacaktır. O dönemlerde bizler de size ve kulübümüze sahip çıkmak için var gücümüzle mücadele ettik. Takdir sizindir.

O günden bugüne kadar pek çok şey yaşadık. üzüldük.

İki taraf da pek çok söylem ve ifade kullandı. Bilhassa mayıs ayı ortasında.

Yaşanan bazı hadiselerle ilgili, gerçekleri birbirimizden farklı bir biçimde ifade ettik. Hatta siyah ve beyaz kadar farklı şekilde…

Hep karşı akrşıya televizyona çıkalım istedim. Araya fitne girmesin istedim. Ama siz yanaşmadınız. Bugün bu konularla ilgili sizlerin değerli vaktinizi almayacağım.

Sadece şunu bilmenizi istiyorum ki, birimiz doğruları söylemeyerek sizleri yanıltıyor.
Bu kulübün neden bir değişime ihtiyacı olduğunu size anlatacağım.

Mali konularda sürdürülemez bir durumda olduğumuzu, bu şekilde devam edemeyeceğimizi söyledik. Mali sorunlara neden olan futbol yatırımlarımızı nasıl değiştireceğimizi anlattık. Olimpik branşları nasıl bir adım öteye götürebiliriz, bunları anlatmaya çalıştık.

Konulara futbol ekseninde bakmaya çalışacağım.

Fenerbahçemizin bütünlüğünü, geçmişini, yarınlarını tehdit eden yaralardan bahsetmek istiyorum. Bu ağır yaralara baktığımız zaman, taraftarın neden tepkili olduğunu, sokaktaki Fenerbahçelinin neden kan ağladığını, tribünlerin boşluğunu daha iyi anlayacağınızı düşünüyorum.

Sayın başkanım pek çok kez ‘Kimse Fenerbahçe’den büyük değildir’ dediniz ama sizin de Fenerbahçe’den büyük olmadığınızı unuttunuz. Pek çok konuda kulübün, Fenerbahçe’nin önüne geçtiniz.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.