Ali Balkan ‘Şehrin Vapurları’ filosunu sergiye indiriyor

İstanbul Ressamı Ali Balkan’ın ‘Masallar Şehri İstanbul III Sergisi’nde, İstanbul’un en önemli simgelerinden birisi olan “Şehrin Vapurları” ön plana çıkıyor. Genç kuşak sanatçılarından Ali Balkan, İstanbulluların heyecanla beklediği “Şehrin Vapurları” filosunu sergiye indiriyor.
İstanbul Ressamı Ali Balkan’ın “Masallar Şehri İstanbul III” Sergisi, 2 Kasım ile 17 Aralık 2015 tarihleri arasında, her gün 09.00 ile 18.00 arasında, Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda ücretsiz olarak gezilebilir. Sanatseverlersergide; İstanbul’un simgesi olan vapurları, Kız Kulesi’ni, Galata Kulesi’ni ve İstanbul siluetini, ressamın kendine has fantastik ve fütüristik yorumuyla izleyerek,İstanbul’un geleceğine keyifli bir yolculuk yapacak.

Kendi düşünsel vahanızdaki, İstanbul’a gidin

“İstanbul Ressamı” olarak anılmasında en büyük etken, “Masallar Şehri İstanbul” serisi ve serinin adını taşıyan sergileri olan Sanatçı Ali Balkan, İstanbulluları kenti keşfetmeye davet ederek şunları söylüyor: “Bir megapolde, şehri kaybetmek o denli kolaydır ki, hatırlamak gerekir. Bir vapur yolculuğu da, bunun en kolay ve keyifli yoludur. Olabilir, fırsat yakalamayabilirsiniz sergiyi gezmeye. O zaman vapura binin, Kızkulesi açıklarında uzun uzun çevrenize bakın ve gözünüzü kapayın bir anlığına. Kendi düşünsel vahanızdaki İstanbul’a gidin. Kendi masallar şehrinize gidin. Belki benim vapurlardan birisi de oradadır” diyor.

Türk resminde vapur, ilk defa böylesine çoğullukla işleniyor

Ali Balkan’ı genç kuşağın önde gelen saklı değerlerinden biri olarak niteleyen Sanat Eleştirmeni Ümit Gezgin, Masallar Şehri İstanbul III Sergisi hakkındaki şunları kaydetti: “Türk resmi içinde fantastik ögeden beslenen vapur söylemi, böylesine bir çoğullukta işlenmedi. Bu çoğulluk, onun resmi düşünüldüğünde ve bütün resimsel serileri de hesaba katıldığında, yaratıcı dinamizm boyutunda ilk defa bu boyutlara ulaşmıştır.”

Ali Balkan hakkında:
Masallar Şehri İstanbul III Sergisi, Ressam Ali Balkan’ın 2011 ve 2014 senesinde düzenlediği Masallar Şehri İstanbul sergilerinin devamı niteliğindedir. Masallar Şehri İstanbul II sergisi, 15.000 ziyaretçi ağırlamıştır. Masallar Şehri İstanbul serisinin 10. yılındaki sergideki konsept, bir yandan da fazlası ile müzik severi ağırlayacak olmasından dolayı “Best of FerryTales ”dir. Diğer ifade ile “Vapur masallarının en iyileri”dir. 1974 İstanbul doğumlu olan Ressam Ali Balkan aynı zamanda, Bosphorus Sanat Gazetesi’nde köşe yazarlığı da yapmaktadır.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.