ALİ Babacan’dan maaş artişi formülü: Gerçek enflasyon + refah payı

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, FOX TVde İlker Karagöz ile Çalar Saat programında sıcak gelişmeleri değerlendirdi. Dün beşinci kez toplanan altılı masanın en önemli vaadinin demokrasi olduğunu ileri süren Babacan, cumhurbaşkanı adaylarını seçim yaklaşınca konuşacaklarını söyledi. Babacan ayrıca açıklanan haziran ayı enflasyon oranlarını eleştirdi. Maaşların gerçek enflasyon ve refah payının toplamı kadar artması gerektiğini savunan Babacan şu ifadeleri kullandı:

‘Ülke kanatlanıp uçacak

Seçim günü geldiğinde vatandaş nihai sözünü söyleyecek. Göreceğiz ki milleti aldatma üzerine yürüyen politikalar ve zulüm üzerine işleyen uygulamalar artık siyasi tarihimizde geçmiş olarak kalacak. Türkiye yepyeni ufuklara doğru yol almaya başlayacak. Bu ülke çok çabuk ayağa kalkacak. Bu ülke yürüyecek, koşacak, kanatlanıp uçacak. Bu ülke bunu daha önce yaptı, yine yapar.”

‘Üretiriz, çalışırız, hasarı kapatırız

Hasar var. Ülke büyük bir zarara uğradı ama önemli olan üretmektir, çalışmaktır. Biz üretiriz, çalışırız. O hasarı kapatırız. Yolsuzlukları da israfı da önleriz. Bu ülkeyi en kısa sürede ayağa kaldırırız. Kimsenin şüphesi olmasın.”

DEVA Partisinden yeni eylem planları geliyor

Biz çözüm üretiyoruz. DEVA Partisini geleneksel siyasetten ayıran en önemli fark bizim çözümlerimiz. 11 tane çözüm paketi açıkladık. Bir 11 daha eklenecek, toplam sayı 22 olacak. Eylem planlarımızda 90 günde, 360 günde yapacağızdiyoruz. Şimdi gençlik, göç, sanayi, turizm, kültür-sanat, dış politika ve güvenlik geliyor. Olur da baskın seçim yaparlarsa hazırlıksız yakalanmayalım. Ülkeyi yönetmeye hazır olalım diye çalışmalarımızı ekim ayında bitirmiş olacağız.”

Birkaç ay daha altılı masadan kimse somut isim beklemesin

Geçiş sürecinin nasıl olacağına karar vermeden adayla ilgili herhangi bir tartışmaya girmenin yanlış olacağını düşünüyoruz. Önce sistemi konuşup işi tanımlamamız lazım. Koskoca devlet yapısını, geçiş sürecinde ülkenin nasıl yönetilmesi gerektiğini çalışıyoruz. Bunlar bittikten sonra Bu işi en iyi kim yapardiye konuşmaya başlayacağız. Birkaç ay daha altılı masadan kimse somut isim beklemesin. Sürecin sonunda, seçim yaklaşınca konuşacağız.”

Vatandaşlarımız en iyi aday konusunda görüş birliğine ulaşacaktır

Aday isimlerinin ortalıkta dolaşmasını, kamuoyunda bir tartışma sürmesini sıhhatli görüyoruz. Olası Cumhurbaşkanı adaylarıyla alakalı toplumun olur ya da olmaz şeklinde değerlendirmeleri ülkeyi ortak bir kanaate doğru götürecek. Vatandaşlarımız ülke için en iyi aday konusunda görüş birliğine ulaşacaktır.”

Seçimlerde 5 yıllık bir paket sunalım

“Ülkeyi çok sık seçimlerle yormayalım. Vatandaşlarımıza 5 yıllık paket sunalım ve 5 yıllık komple çözüme destek isteyelim. Cumhurbaşkanı adayıyla, geçiş sürecinin yol haritasıyla, öncesi ve sonrasıyla tertemiz bir program oluşturalım. Altı parti mutabık kalalım ve bu plan için vatandaşlarımızdan destek isteyelim. Bilinmeyene, meçhule destek istemek seçimlerde doğru bir strateji değil.”

‘İletişimle ilgili mekanizmayı kurma kararı aldık

Dünkü toplantıda aldığımız bir başka önemli karar: Altılı masanın ortak çalışmalarının daha iyi bir iletişimle kamuoyuna sunulması için bir komisyon oluşturulması. İletişim başlı başına bir iş. Dünkü masada iletişimle ilgili mekanizmayı da kurma kararını aldık.”

Ekonomi büyüyorsa refah payı verilmeli

TÜİKe düşük enflasyon açıklattırıp düşük enflasyon kadar emekli ve memur maaşını, asgari ücreti artırıyorsanız bu en büyük aldatmadır. İnsanlara yapılmış en büyük zulümdür. Gerçek enflasyon neyse maaşları en az o kadar artırmak zorundasınız. Ekonomi büyüyorsa, büyümeden refah payı olarak artı bir şeyler vermeleri lazım. Maaş artışlarının, sabit gelirli vatandaşlarımızın gelirinin Gerçek enflasyon artı refah payı’ kadar artırılması lazım.”

Vatandaşa soralım: TÜİKin açıkladığı mı doğru, ENAG’ın mı?

Vatandaşlarımıza soralım: TÜİKin açıkladığı yüzde 78 enflasyon mu doğru, yoksa ENAG’ın açıkladığı yüzde 175 enflasyon mu doğru? İddia ediyorum; üç vatandaşımızın en az ikisi yüzde 175in doğru olduğunu söyleyecektir. Devletin kurumu utanmadan yüzde 78 açıklıyorsa bu ülkeye yazık. Güveni oluşturmadan ekonomiyi düzeltemezsiniz. Önce, konuşunca doğruyu söyleyeceksin.”

Zammı kendileri veriyor da enflasyonu kim üretiyor?

Zammı kendileri veriyor da bu enflasyonu kim üretiyor? Enflasyonu hükûmet değil de başka birileri mi çıkarıyor? Enflasyon, devletin vatandaşın cebindeki paradan çalmasıdır.
Enflasyon karşılıksız para basmakla, Merkez Bankasının döviz rezervini gizli saklı satıp döviz kurunu patlatmakla oluşur. Dünyanın her yerindeki enflasyon belli. Yüzde 3, 5, 7… Dünyanın her yerinde enflasyon var, bizde de enflasyon vardiyen hükûmet yalan söylüyor.”

Bazı isimleri paratoner gibi bakan diye ortaya koyuyor

Sayın Erdoğan bazı isimleri bakan diye ortaya koyuyor. Paratoner gibi… ‘Eleştirecek olanlar onları eleştirsindiyor. Sayın Erdoğan’ın üzerindeki tepkinin bir kısmı bunlara yöneliyor. ‘Öldük, bittikdiyen ülkenin emeklisi, asgari ücretle geçinmeye çalışan vatandaşları, yarı aç yaşayan öğrenciler… Emekliye, asgari ücretliye, öğrencilere mi Kapak yaptıkdiyor? Bunlar ne dediğini bilmiyorlar.”

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.