Alex’ten Aziz Yıldırım’a: İyi dinle başkan!

“Türkiye Ligi’nde benim 136, Aykut Kocaman’ın 140 golü vardı. Bir maç öncesinde beni 18 kişilik kadroya almadı. Bunu neden yaptığını anlayamadım. 8.5 yıllık kariyerimde sağlıklı olduğum dönemleri varsayarak söylüyorum, ilk kez bir maçta kadro dışı kaldım. Bunu öğrendikten sonra duşumu aldım, eşyalarımı topladım ve eve döndüm.

Bir gün sonra maça gidip gitmeyeceğimi düşünmeye başladım. Sonra gitmeye karar verdim çünkü kaptandım. Karım da maçın bizim sahamızda olduğunu ve mutsuz bile olsam takımın bir parçası olduğum için stada gitmem gerektiğini söyledi. Kulübeye yakın bir yerlerde maçı seyrettim.”

‘Başkan, beni unutmalarını istedi’

“Takım iyi oynamadı. İkinci yarının ortasında taraftarlar hocaya, ‘Alex nerede?’ diye tezahürat yapmaya başladı. Başkan eline mikrofonu aldı ve taraftarları susturmak için anons yaptı. Beni unutup maça konsantre olmalarını söyledi. O zaman karım, ‘Böyle bir oyun görmedim. Hadi buradan gidelim’ dedi. Başkan 1 yıl hapiste yattı. İnsanlar, şüphede olduğu halde bile başkanı savundu. Takımı ve başkanın imajını korudu. Fakat o an insanlara sessiz olmasını söylediğinde taraftarlara şüphe duyması konusunda bir şans verdi.”

‘Çocuğum hakkında konuşmana izin vermem’

“Aziz Yıldırım beni aradı ve konuşmamız gerektiğini söyledi. Görüşmede bana, ‘Sorunları çözmeniz lazım’ dedi. Ben de bir şeyleri çözmeye gerek olmadığını, hocayla aramdaki sorunları çok önceden kendisine söylediğimi hatırlattım. Bana kulübü korumam gerektiğini söyledi. Ayrıca beni çıldırtan bazı şeyler de söyledi. Mesela bana, ‘2 yaşındaki çocuğunu taraftar için kullanıyorsun’ dedi. Bunun üzerine, ‘İyi dinle başkan. Hapiste 1 yıl geçirdin. Bu dönemde benim çocuğum stada gitti. Ben 180’in üzerinde golü bu kulüp için attım. Benim oğlum, diğer çocuklar gibi futbolu sevdiği için oradaydı. Çocuğum hakkında konuşmana izin vermem. Hem de bu ses tonuyla’ diyerek çıkıştım. Ardından odayı terk ettim. Eve gittiğimde artık ayrılacağım günü saymaya başladım.”

ŞOK! ALEX: AYKUT KOCAMAN KARİYERİMDEKİ EN KÖTÜ TEKNİK DİREKTÖRDÜ

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.