Alarko Holding’in net kârı 1 milyar TL’yi aştı

2022 yılı ilk çeyreğine ilişkin finansal sonuçlarını açıklayan Alarko Holding, geçen yıl aynı dönemde 43 milyon TL olan net kârını 1 milyar TL’nin üzerine taşıdı.

Alarko Holding, 2022 yılının ilk çeyreğine ilişkin konsolide finansal sonuçlarını kamuoyu ile paylaştı. Bu dönemde 1 milyar TL’nin üzerinde net kâr elde eden Alarko’nun kombine Faiz, Amortisman ve Vergi Öncesi Kârı, geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 383 artışla 3,1 milyar TL’ye çıktı.

“Yılın geri kalanı için temkinli olsak da yıl sonu hedeflerimize ulaşacağımıza inancım tam”

Alarko Holding CEO’su Ümit Nuri Yıldız, sonuçlara ilişkin değerlendirmesinde, “2022 yılının ilk çeyreğinde büyümeye, yatırımcılarımıza ve tüm paydaşlarımıza değer yaratmaya devam ettik. Her zaman öne çıkardığımız çevik yönetimimiz, çeşitlendirilmiş portföy yapımız ve ihtiyatlı risk politikalarımız sayesinde büyümeyi sürdürdük. Konsolide net karımız geçen yıl aynı dönemde 43 milyon TL olarak gerçekleşirken bu dönemde 1 milyar TL’nin üzerine çıktı” dedi.

Ilk çeyrek sonuçlarının, Alarko Holding olarak dinamik ve etkin yönetim sistemleri sayesinde bütün faaliyetlerini zorlu koşullarda dahi başarıyla yürütebildiğinin göstergesi olduğuna işaret eden Yıldız, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Alarko olarak temelde oluşturduğumuz ve koruduğumuz prensipler sayesinde, istikrarlı büyümemizi ve başarılı sonuçlarımızı sürdürüyoruz. Kendini kanıtlamış kuvvetli icra kabiliyetimizin yanı sıra doğru strateji ve iş modelinin, uzun vadeli başarımız için gerekli en önemli faktörler olduğuna inanıyoruz. Tedarik zinciri darboğazından kaynaklanan maliyet artışları ve küresel anlamda artan enflasyon, faaliyetlerimiz üzerinde önemli bir sınırlayıcı olarak görülse de topluluk bünyesinde yürüttüğümüz başarılı ve öngörülü pozisyon alma, maliyet yönetimi, dinamik satış planlama ile hedge çalışmaları beklentilerimize uygun olarak başarılı sonuçlar elde etmemizi sağladı. Kombine FAVÖK (Faiz, Amortisman ve Vergi Öncesi Kar) geçen yıl aynı döneme kıyasla yüzde 383 artarak 3,1 milyar TL’ye ulaştı. Pandemiye ilişkin gelişmeleri ve emtia maliyetlerindeki artışlardan kaynaklanan belirsizlikleri göz önünde bulundurarak, yılın geri kalanı için temkinli olmaya devam ediyoruz. Bununla beraber yönetimsel kabiliyetlerimiz ve çalışanlarımızın sınırsız gayretiyle beraber, yıl sonu hedeflerimize ulaşabileceğimize inancım tam”.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.