Aksigorta’dan, Tamamlayıcı Sağlık Sigortasında Yüzde 356 Büyüme

Yeni nesil sigortacılık anlayışıyla müşterilerinin ‘risk yoldaşı’ olarak konumlanan Aksigorta, sağlık sigortacılığında önemli atılımlar hayata geçirdi. 2022 yılının ilk 4 ayında sağlık alanında 5,3 pazar payına ulaşan Aksigorta, tamamlayıcı sağlık sigortasında 356 gibi rekor bir büyüme elde etti.

Geliştirdiği ürün ve hizmetlerle müşterilerinin tüm ihtiyaçlarında yanında olmaya devam eden Aksigorta, sağlık sigortası segmentinde önemli adımlar atmaya devam ediyor. 2022 yılının ilk 4 ayında sağlık alanında 5,3’lük pazar payına ulaşan Aksigorta, tamamlayıcı sağlık sigortasında 356 gibi rekor bir büyüme elde etti.

Pandeminin özellikle sağlık alanında risk algısını olumlu yönde etkilediğini ifade eden Aksigorta Genel Müdür Yardımcısı Tolga Tezbaşaran, “Pandemi süreci tüm dünyada sağlıklı yaşamın önemini gözler önüne serdi, bu aynı zamanda kaliteli sağlık hizmetine erişimin de ne kadar kritik olduğunu ortaya koydu. Ülkemizde özel hastane ve poliklinik hizmetleri temelde Özel Sağlık Sigortalarını desteklerken Türkiye’deki sosyal güvenlik sisteminin Özel hastaneleri de bir miktar fark ödeyerek de olsa kapsamı içine alması “ulaşılabilir özel sağlık poliçelerine” olan büyük bir talebin doğmasını sağladı. Buna karşılık ortaya çıkan çözüm de “Tamamlayıcı Sağlık Sigortaları” (TSS) oldu. Sonuç olarak hem sosyal güvenlik sistemindeki sağlık iş modeli hem de pandemi süresince oluşan tüketici davranış değişiklikleri tamamlayıcı sağlık sigortalarına olan talebin artmasını sağladı. Bunun devamında TSS sahiplerinin aldıkları hizmetlerden memnun kalmaları ve ürün ve hizmetlerin de gelişmesi ile birleşince TSS; sağlık sigortacılığının en önemli ürünü haline geldi. Aksigorta olarak, ilk 4 ayda elde ettiğimiz 356’lık rekor büyüme, bunun en önemli göstergesidir’’ dedi.

TSS, sağlık sigortası hizmeti ile tanışma ürünü olarak konumlanıyor

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası’nın önemli bir fırsatı da barındırdığına dikkat çeken Tolga Tezbaşaran, sözlerini şöyle sürdürdü: “Özel Sağlık Sigortası sahipleri ürünlerine en bağlı, sürekliliği en yüksek sigortalı grubudur. TSS sahiplerinin de aldıkları hizmetten memnun kaldıklarında aynı davranışı sergilediklerini görmekteyiz. Bu nedenle tamamlayıcı sağlık poliçesinin; bir özel sağlık sigortacılığı ile tanışma ürünü, bir başlangıç ürünü olarak konumlanması ve yaşam döngüsü geliştikçe sigortalıların özel sağlık sigortasına geçebileceği bir bütünleşik platform haline getirilmesi tüm paydaşlar için (sigortalılar, Sosyal Güvenlik sistemi, sigorta şirketleri ve özel sağlık kurumları) büyük avantaj sağlayabilecektir. Bu nedenle bu ürüne uzun vadeli bakılması ve değerlendirilmesi çok önemlidir. Satış kanalımızı da bu ürünün müşteriye doğru anlatılması konusunda destekliyoruz.’’

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.